Korkotukilaina vuokra- ja asumisoikeustaloille

Lyhytaikainen korkotukilaina

Lyhytaikaisella korkotuella edistetään vuokra-asuntojen rakentamista nopeimmin kasvaviin keskuksiin, joissa asuntojen tarjonta ei vastaa kysyntää. Lue lisää

ARA hyväksyy korkotukilainoja vuokra-, asumisoikeus- ja osaomistustalojen uudisrakentamiseen kuntien puoltamille kohteille. Korkotukilaina on pankin tai muun rahoituslaitoksen myöntämä laina, jonka korosta valtio maksaa osan (Valtiokonttori / ARA) jos lainansaajan perusomavastuukorko ylittyy. Vuokra- tai asumisoikeusasuntojen rakentamista varten myönnetyllä korkotukilainalla on valtion täytetakaus. Takaus tulee voimaan suoraan automaattisesti.

Korkohyvitys

Lainansaajan perusomavastuukorko on 2,5 %:n sijasta 1,7 % kaikissa 1.8.2016 – 31.12.2019 aikana hyväksyttävissä pitkäaikaisten vuokra-asuntojen korkotukilainoissa.

Kaikissa asumisoikeustalolainoissa ja osaomistustalolainoissa perusomavastuukorko on 2,5 %.

Mikäli rakentamisajan jälkeen perittävä vuotuinen korko ylittää omavastuun määrän, ylimenevästä osasta maksetaan korkotukena ensimmäisenä vuonna 90 %. Maksettava korkotuki pienenee vuosittain.

Lisätietoja korkotuen maksamisesta saa Valtiokonttorin korkotukien asiakaspalvelunumerosta 029 550 2248, arkisin 10-15.

 

OHJEET

viiva

ARAn tuet  -hakuohje (pdf)

Rakennuttamis- ja suunnitteluopas

 

LOMAKKEET

Korkotukilainan hakemiseen tarvittavat lomakkeet 1.2.2019
Mitä asiakirjoja tarvitaan lainaprosessin eri vaiheissa? Mistä ARAn lomakkeet löytyvät? Sivulla on listattu prosessin eri vaiheissa tarvittavat asiakirjat, jotka on toimitettava ARAlle.
Lue lisää
Julkaistu 22.5.2015 klo 12.00, päivitetty 1.2.2019 klo 16.44