Lisätietoa ja materiaalia

Taloyhtiöön sen rakentamisen jälkeen asennettavan hissin (ns. jälkiasennushissin) hankintaan vaikuttavat monet asiat myös lainsäädännön ja määräysten kautta.

Hissioppaassa tietoa hissihankkeen suunnitteluun ja toteutukseen

Linkkikuva hissioppaan kannesta. Kuvaa klikkaamalla lataat hissioppaan pdf-tiedoston.

Hissioppaasta saat tietoa taloyhtiössäsi hissiprojektin aloittamiseen sekä kulkuun. Oppaassa esitellään myös erilaisia ratkaisumalleja siihen, miten hissin voi jälkikäteen sijoittaa kerrostalon erilaisiin porrashuoneisiin.

Lataa hissiopas (PDF)

  Työkaluja

   

  Hissilaskuri

  Hissilaskuri on työkalu asunto-osakeyhtiöiden isännöitsijöille, hallituksen jäsenille ja osakkaille. Sen avulla voi laskea, miten hissin jälkiasennuksen kustannukset jaetaan osakkaiden kesken.

  Siirry hissilaskuri.fi-sivulle

  RT Esteettömyystieto -palvelu

  RT Esteettömyystieto tarjoaa ensivaiheessaan esteettömään asuntosuunnitteluun ohjeistusta sekä kätevän tarkistuslistajärjestelmän, jonka avulla suunnittelija tai asunnon käyttäjä voi arvioida kohteiden esteettömyyttä. Myös tuoteosien valinta suunnitteluprosessissa helpottuu, kun RT tuotetietokortisto on linkitetty palveluun. Palvelu on ARAn, Rakennustieto Oy:n, Aalto-yliopiston ja Sotera-instituutin lanseeraama uusi esteettömyyspalvelu. Se on osa Rakennustiedon ylläpitämää RT-kortistoperhettä.

  Siirry RT Esteettömyystieto -palveluun (www.esteettomyys.rakennustieto.fi)

  Määräykset ja ohjeet

  Julkaistu 25.9.2015 klo 12.01, päivitetty 13.9.2021 klo 11.58