ASTA-kokeilut

Jokainen ASTA-kokeilu on omanlaisensa ja paikallisiin tarpeisiin kehitetty. Hankekokonaisuudessa on mukana 24 hanketta eri puolilta Suomea. Hankkeissa kehitetään monipuolisesti erilaisia toimintatapoja selvittää ja ennaltaehkäistä vuokranmaksuvaikeuksia. Hankkeissa on tavoitteena esimerkiksi talouteen liittyvien tietojen ja taitojen levittäminen, asiakastyön ja verkostojen vahvistaminen, työparimallien ja yhteistyön sujuvoittaminen, palvelujen saavutettavuuden ja matalan kynnyksen toiminnan kehittäminen, asiakkaiden osallistaminen palvelujen kehittämiseen, ja viime kädessä asumisen turvaaminen sekä pysyvän muutoksen aikaansaaminen kotitalouksien taloudenhallintaan.

 

 

24 hanketta ympäri Suomea

Aspa-säätiö

Espoon Asunnot Oy

Espoon kaupunki

Hattulan kunta

Helsingin kaupungin asunnot Oy

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimi

Jyväskylän kaupunki sosiaali- ja terveyspalvelut

Jyväskylän katulähetys ry

Kangasalan kaupunki

Kiinteistö Oy Kiuruveden Kiurunkulma

Kuopion Settlementti Puijola

Lahti

M2-kodit

Mäntsälän vuokra-asunnot Oy

Taipalsaari

Takaisin elämään ry

Takuusäätiö

Tampere

Turku

TVT-asunnot Oy

Tyrnävän kunta

Työterapinen yhdistys ry

Uusikaupunki

Väentupa ry

 

Takuusäätiö on mukana ASTA-kokeiluhankkeessa Asumistalousneuvonta-hankkeella

Takuusäätiö tukee ASTA-kokeiluja tarvelähtöisellä tiedolla, talousaiheisilla koulutuksilla ja materiaaleilla sekä levittämällä ja kehittämällä niihin työkaluja vuokra-asukkaiden talous- ja velkavaikeuksien ehkäisyyn ja korjaamiseen.

Vuoden 2020 syksyllä Takuusäätiö julkaisee yhteistyössä kaikkien ASTA-hankkeiden kanssa kehitetyn työkalupakin tueksi ja inspiraatioksi kaikille, jotka haluavat alkaa tarjota tai kehittää talousneuvontaa vuokra-asukkaille. Työkalupakista löytyy hyväksi todettuja käytäntöä ja ideoita oman toiminnan parastamiseen sekä valmiita työvälineitä asiakastyön tueksi.

 

Verkostotyö on keskiössä

Yhteistyö ja verkostojen vahvistaminen ovat olennainen osa kehittämistyötä. Yhteistyökumppaneita on niin valtakunnallisissa verkostoissa, kuin myös alueellisesti, paikallisesti ja organisaatioiden sisällä. ASTA-hankkeissa työskennellään muun muassa paikallisten asumisneuvontapalveluiden, sosiaalityön, maahanmuuttaja-, nuoriso-, a vanhuspalveluiden toimijoiden, Kelan, sosiaalisen luototuksen, talous- ja velkaneuvonnan sekä Ennakoivan talousneuvonnan kanssa, ja luonnollisesti yhteistyötä on myös vuokranantajien, kuntatoimijoiden ja järjestöjen välillä

Julkaistu 19.6.2018 klo 13.34, päivitetty 14.4.2020 klo 13.05