Lahden asuntoverkosto

Lahden pilottihankkeessa suunniteltiin seitsemän henkilön asuntoverkosto. Verkostoa ei suunniteltu tietylle asuinalueelle vaan verkoston asukkaat asuvat toiveidensa mukaisesti omissa asunnoissaan eri puolilla kaupunkia. Verkoston asukkaita yhdistää ystävyyssuhde. Yksi asukkaista asuu asumisoikeusasunnossa, osa vuokra-asunnoissa, osa säätiöiden hankkimissa tukiasunnoissa.

Asukkaiden tukena on vapaa-ajan ohjaaja ja asumisen ohjaaja. Lisäksi he saavat tukea asuinalueella sijaitsevista asumisyksiköistä ja palvelukodeista. Osa-asukkaista osallistuu työtoimintaan, osa avotyöhön. Asuntoverkostoon on suunniteltu myös tukipistettä. Asukkaat ovat toivoneet, ettei tukipiste tule asumisyksikön yhteyteen vaan yleiseen tilaan.

Asuntoverkostoon sisältyy myös naapuriapua: eräällä asukkaalla on naapurinsa kanssa vastavuoroinen ystävyys- ja avunantosuhde. Yksi verkoston asukkaista on taitava julkisen liikenteen käyttäjä. Hän auttaa muita asukkaita käyttämään julkista liikennettä. Useampi asukas osallistuu vapaa-aikanaan paikallisen vapaapalokunnan toimintaan.
 

Lahden asuntoverkosto
Julkaistu 24.2.2017 klo 15.02, päivitetty 13.4.2017 klo 9.44