ARAn verkkoasiointi

Palvelua koskevat uutiset

ARA palvelee myös poikkeusoloissa 3.4.2020
ARA käsittelee tukihakemukset kuten ennenkin ja yhteydenpito asiantuntijoiden kanssa onnistuu sähköpostilla ja puhelimitse.
Lue lisää
Energia-avustusten sähköinen hakujärjestelmän toteuttaminen etenee 30.3.2020
Henkilöasiakkaat ja taloyhtiöt eivät voi vielä hakea avustusta ARAn verkkoasioinnissa. Järjestelmän toteutus kuitenkin etenee parhaillaan. Pyydämme kärsivällisyyttä sähköistä hakua odottavilta.
Lue lisää

ARA siirtyy digitaaliseen lainojen ja avustusten käsittelyyn sekä asuntokannan ohjaukseen ja valvontaan. Kaikkia tukia ja avustuksia haetaan jatkossa ARAn verkkoasioinnissa.

Palvelun avulla asiakas voi seurata asiansa käsittelyn edistymistä sekä lähettää ARAlle viestejä ja vastauksia saapuneisiin tietopyyntöihin.

Palvelun toiminnot otetaan käyttöön vaiheittain ja tiedot palvelun sisällöistä päivitetään näille sivuille toimintojen julkaisujen mukaan.

Energiatodistusrekisteri

ARA ylläpitää rekisteriä laadituista energiatodistuksista sekä energiatodistuksen laatijoista. Palvelusta voi hakea laadittuja energiatodistuksia ja tietoa pätevöityneistä laatijoista.

Energiatodistus tarvitaan mm. uudisrakennukselle rakennuslupaa haettaessa sekä olemassa olevalle rakennukselle myynti- ja vuokraustilanteessa.

Siirry energiatodistusrekisteriin
Julkaistu 14.6.2017 klo 17.08, päivitetty 26.3.2020 klo 10.39