ARAn verkkoasiointi

ARA siirtyy digitaaliseen lainojen ja avustusten käsittelyyn sekä asuntokannan ohjaukseen ja valvontaan. Kaikkia tukia ja avustuksia haetaan jatkossa ARAn verkkoasioinnissa.

Palvelun avulla asiakas voi seurata asiansa käsittelyn edistymistä sekä lähettää ARAlle viestejä ja vastauksia saapuneisiin tietopyyntöihin.

Palvelun toiminnot otetaan käyttöön vaiheittain ja tiedot palvelun sisällöistä päivitetään näille sivuille toimintojen julkaisujen mukaan.

Verkkoasioinnin palvelut eri käyttäjille

Henkilöasiakkaat

Yhteisöt

Taloyhtiöt

voivat hakea korjausavustusta

Voivat tulevaisuudessa hakea erityisryhmien investointiavustusta sekä uudistuotannon ja perusparannuksen lainoitusta vuokra- ja asumisoikeusasuntojen rakentamiseen.

Voivat katsella tietojaan ARAn asuntokantarekisteristä, raportoida ARAn pyytämiä valvontatietoja, hakea rajoituksista vapauttamista, purkulupaa tai luovutuksen saajan nimeämistä.

voivat hakea hissi- ja esteettömyysavustusta,

sähköautojen latausinfra-avustusta.

Energiatodistusrekisteri

ARA ylläpitää rekisteriä laadituista energiatodistuksista sekä energiatodistuksen laatijoista. Palvelusta voi hakea laadittuja energiatodistuksia ja tietoa pätevöityneistä laatijoista.

Energiatodistus tarvitaan mm. uudisrakennukselle rakennuslupaa haettaessa sekä olemassa olevalle rakennukselle myynti- ja vuokraustilanteessa.

 

Julkaistu 14.6.2017 klo 17.08, päivitetty 19.12.2018 klo 15.23