Paloturvallisuus

Maahanmuuttajien asumisen materiaalipankin Paloturvallisuus -osio sisältää linkkejä oppaisiin, nettisivuille ja videoihin, joissa käsitellään kodin paloturvallisuuden ylläpitämistä ja parantamista, hätätilanteessa toimimista sekä kodin yleisiä turvallisuuspuutteita ja niiden korjaustoimenpiteitä.

Useita kieliä

 

 
Nettisivut

InfoFinland: Kodin turvallisuus (12 kieltä)

InfoFinlandin kodin turvallisuutta käsittelevä osio ohjeistaa kodin paloturvallisuuteen liityvissä asioissa, vesivahinkojen välttämisessä, kodin sähkötöissä sekä turvalukon käytössä. Tieto on saatavilla 12 eri kielellä.

 
 
Opas tai ohje

SPEK: Paloturvallisuutta kotona -opas (9 kieltä)

SPEKin maahanmuuttajille tarkoitettu opas ohjaa kuvien avulla yksityiskohtaisesti kodin paloturvallisuuden ylläpitämisessä ja parantamisessa. Oppaasta on 9 eri kieliversiota.

 

Videot

Videomateriaalia

 

Opetusvideoita, joissa kerrotaan keskeisimmät yleiseen paloturvallisuuteen liittyvät asiat vastaanottokeskusten asukkaille sekä maahanmuuttajille. Videot on tarkoitettu katsottavaksi ohjatusti. Tätä varten on videoille tehty tukimateriaali, jossa kerrotaan videoiden tarkoitus ja annetaan lisätietoja. Videoista on 10 eri kieliversiota.

Suomeksi

 

Opas

Pelastuslaitokset: Turvallisesti omassa kodissa

Opas ohjeistaa kuvien avulla kodin paloturvallisuuden lisäämisessä sekä hätätilanteessa toimimisessa. Opas sisältää myös tarkistuslistan, jonka avulla voi arvioida omaan turvallisuuteen liittyviä asioita.

 


 

Nettisivut

SPEK: Erityisryhmien asumisturvallisuus

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) materiaaleja erityisryhmien asumisturvallisuuden kehittämiseen, riskien tunnistamiseen ja niiden hallintaan. Sivuilta löytyy paljon tietoa joka kodin paloturvallisuuteen liittyen. Käsiteltäviä aiheita ovat mm. palovaroitin, alkusammutus ja kerrostaloasujan turvallisuusvinkit.

 


 

Esite, ohje tai tutkimus

SPEK: Kodin turvallisuuden tarkistuslista

Lista auttaa tekemään omasta tai läheisen kodista turvallisemman. Lista sisältää yleisimmät turvallisuuspuutteet ja niiden korjaustoimenpiteet paloturvallisuuden ja kotitapaturmien osalta.

 


 

Julkaistu 9.3.2018 klo 13.56, päivitetty 19.11.2019 klo 14.31