Ajankohtaista RSS

Hissiin.fi uusitut verkkosivut avattu

29.7.2014
Asutko hissittömässä kerrostalossa? Hissi helpottaa elämää monella tavalla ja on järkevä investointi. Hissiin.fi-sivuilta löydät tietoa siitä, mitä voi tehdä hissin saamiseksi omaan taloon.
RT Esteettömyystieto -logo

RT Esteettömyystieto -palvelu helpottaa ja nopeuttaa esteettömän asumisen suunnittelua

16.7.2014
ARA, Rakennustieto Oy, Aalto yliopisto ja Sotera-instituutti ovat lanseeranneet uuden RT Esteettömyystieto-palvelun. Se tarjoaa ensivaiheessaan esteettömään asuntosuunnitteluun ohjeistusta sekä kätevän tarkistuslistajärjestelmän, jolla suunnittelija tai asunnon käyttäjä voi arvioida kohteiden esteettömyyttä.

ARA, VAV Asunnot ja Fira kehittävät rakennusten elinkaarihallintaa

24.6.2014
ARA on yhdessä VAV Asunnot Oy:n ja rakennusyhtiö Fira Oy:n kanssa aloittanut kehittämishankkeen, jonka tavoitteena on luoda toimintamalli rakennusten tietomallipohjaiselle elinkaaren hallinnalle. Pilottikohteena on VAV Asuntojen asuinkerrostalo, joka nousee Ruusukvartsinkadulle Vantaan Kivistöön.
Lisää uutisia ja tiedotteita

Esimerkillisiä kohteita

Kaaripolun palvelukoti
Edullista asumista energiatehokkaassa palvelutalossa 5.3.2013
Siilinjärvellä sijaitseva Kaaripolun palvelukoti on Suomen ensimmäinen ARA-tuotannossa toteutettu energiatehokkuudeltaan passiivitasoinen palvelutalo. Asukkaat hyötyvät energiatehokkuudesta edullisina asumiskustannuksina.
Lue lisää
Nollaenergitalo_nosto
Suomen ensimmäiset nollaenergiakerrostalot 16.7.2014
Suomen ensimmäiset nollaenergiakerrostalot rakennettiin Kuopioon ja Järvenpäähän. Hankkeet toteuttivat Kuopion Opiskelija-asunnot ja Järvenpään Mestariasunnot. Suunnittelu käynnistettiin vuonna 2008 ja kohteet otettiin käyttöön vuonna 2011.
Lue lisää

Lisää kohteita