Ajankohtaista RSS

Asuinalueiden kehittämisohjelman avustukset jaettu

23.2.2015
Avustuksia myönnettiin yhteensä noin 8 miljoonaa euroa. Avustuksilla tuetaan asuinalueiden elinvoimaisuutta.

Uusi järjestelmä korjaus- ja energia-avustuksille

23.2.2015
Kuntien ja ARAn käyttöön on otettu uusi, sähköinen järjestelmä korjaus- ja energia-avustusten määrärahojen käsittelyyn. Koulutus järjestelmän käytöstä on meneillään.

ARA valvoo asumisoikeusyhteisöjen kauppoja, lainsäädäntöä tiukennettiin 2012

4.2.2015
Aso-asunnot ovat pysyvästi yleishyödyllisessä omistuksessa. Kohteiden myyntitilanteissa ARA varmistaa tämän. ARAlla ei ole toimivaltaa estää myymistä eikä puuttua siihen, kenen kanssa omistajat haluavat käydä kauppaa. ARAn kohteelle määrittämä enimmäsihinta lasketaan kaikissa tapauksissa samojen perusteiden mukaisesti.
Lisää uutisia ja tiedotteita

Esimerkillisiä kohteita

Onnelanpolku_atrium
Energiatehokas ja esteetön Onnelanpolku 7.10.2014
Palvelukeskus Onnelanpolun palvelukonsepti on edistyksellinen ja rakennukset energiatehokkaita. Talon esteettömyys ja lukuisat palvelut virittävät ja tukevat ikäihmisten elämää.
Lue lisää
Kaaripolun palvelukoti, nostokuva
Edullista asumista energiatehokkaassa palvelutalossa 8.10.2014
Siilinjärvellä sijaitseva Kaaripolun palvelukoti on Suomen ensimmäinen ARA-tuotannossa toteutettu energiatehokkuudeltaan passiivitasoinen palvelutalo. Asukkaat hyötyvät energiatehokkuudesta edullisina asumiskustannuksina.
Lue lisää

Lisää kohteita

Tapahtumat RSS

  • Asumisneuvonnan seuranta ja raportointi -koulutus 3.3.2015 klo 12.00
    Maaliskuussa järjestettävän asumisneuvontakoulutuksen aiheena on seuranta ja raportointi. Koulutus on tarkoitettu asumisneuvontaa ja asunnottomuutta ennaltaehkäisevää toimintaa toteuttaville.
  • ARA-paja 2015: Hyvä, parempi, paras suunnittelu 11.3.2015 klo 8.30
    Järjestyksessään toinen ARA-paja-tapahtuma pidetään tänä vuonna Tampereella. Tapahtuma on 2-päiväinen. Seminaarin teemana on hyvä suunnittelu asumisen ja rakentamisen perustana. Ilmoittaudu mukaan 23.2. mennessä!
Lisää tapahtumia