Asutko sinä hissittömässä kerrostalossa?

Joka toisessa suomalaisessa kerrostalossa ei ole hissiä. Hissittömiä kerrostaloja on etenkin 1960–80-luvuilla  rakennetuissa kaupunginosissa. Näissä ilman hissiä olevissa taloissa asuu noin 600 000 suomalaista, joista 100 000 on yli 65-vuotiasta.

Hissi kuuluu nykyaikaan. Hissin avulla voit saavuttaa kaikki kerrostalon tilat, olivatpa ne missä kerroksessa tahansa. Hissillä pääset esteettömästi ullakolle ja kellariin. Hissi helpottaa myös lapsiperheen arkea. Hissi antaa omaan kotiin lisävuosia. On arvioitu, että hissitalossa voi asua omassa kodissa 6-8 vuotta kauemmin kuin hissittömässä talossa. Omassa kodissa asuminen on myös viisasta ja kannattavaa koko Suomen kannalta.

Uutta virtaa hissittömiin kerrostaloihin

Tämä sivuston on alkujaan perustettu Hissi - Esteetön Suomi 2017 -hankkeen verkkosivustoksi. Hankkeen tavoitteena oli moninkertaistaa vanhoihin taloihin rakennettavien uusien hissien määrä vuoteen 2017 mennessä.

Hanke on päättynyt vuonna 2017.
Sivuston sisältöjä ei enää päivitetä aktiivisesti.

 

Tietoa ja tilastoja:

Hissit kartalle? Rakennustietoaineistojen kartoitus ja yhdistäminen

Tietoa hissittömien rakennusten paikkatietoihin pohjautuvasta sijainnista ei ole ollut kattavasti ja luotettavasti tarjolla. Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelmassa valmistuneessa selvityksessä tarkasteltiin minkälaisia aineistoja käyttämällä ja yhdistämällä voitaisiin saada mahdollisimman kattava kuva hissittömien, vähintään kolmekerroksisten asuinkerrostalojen sijainnista.Työssä keskityttiin eri aineistojen ja niiden yhdistämismahdollisuuksien kartoittamiseen sekä laadun tarkasteluun. Lue lisää

Julkaistu 22.2.2021 klo 15.31, päivitetty 8.4.2021 klo 13.44