Ara aloittaa yhteistoimintaneuvottelut

Uutinen 15.4.2024 klo 13.49

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (Ara) aloittaa yhteistoimintaneuvottelut tuotannollis-taloudellisista syistä viraston talouden tasapainottamiseksi sekä viraston palveluiden ja lakisääteisten tehtävien jatkuvuuden turvaamiseksi.

Neuvottelujen tavoitteena on sopeuttaa Aran menot vuonna 2024 käytettävissä oleviin määrärahoihin vuosille 2024–2028. Yhteistoimintaneuvotteluiden piirissä on koko henkilöstö ja kaikki toiminnot.

Viraston nykyiset menot ovat suuremmat kuin valtion talousarviosta tänä ja tulevina vuosina saatava rahoitus. Lisäksi osa viraston tehtävistä päättyy vuoden 2024 aikana. Kuluvalle vuodelle jo tehtyjen sopeutusten lisäksi kehyskaudelle 2025–2028 on neuvotteluesityksen mukaisesti tavoitteena löytää 1,5 miljoonan euron pysyväisluonteiset vuotuiset säästöt viraston toimintamenoihin.

Talouden sopeuttamisen seurauksena viraston toimintoja joudutaan supistamaan, tehostamaan ja järjestelemään uudelleen. Mahdolliset henkilöstöön kohdistuvat toimenpiteet toteutetaan vuoden 2024 aikana. Sopeuttamistarve edellyttää alustavan arvion mukaan enintään 18 henkilön vähennystarpeen. Valmisteilla olevat toimenpiteet täsmentyvät ja vaihtoehdot käsitellään 23.4.2024 alkavissa yhteistoimintaneuvotteluissa, jotka kestävät kuusi viikkoa. Henkilöstövaikutukset pyritään kohdistamaan niin, että lainoitustoiminnan häiriötön jatkuminen pystytään talouden elvytystilanteessa turvaamaan.

Arassa työskentelee 76 asiantuntijaa, joista 66 on vakituisia. Virasto sijaitsee Lahdessa. Viraston toimintamenomääräraha on vuoden 2024 talousarviossa noin 7,4 miljoonaa euroa.

Ara vastaa keskeisesti valtion asuntopolitiikan toimeenpanosta. Myönnämme asumiseen ja rakentamiseen liittyviä avustuksia, tukia ja takauksia sekä ohjaamme ja valvomme ara-asuntokannan käyttöä. Ara kuuluu ympäristöministeriön hallinnon alaan. LUE lisää

Lisätietoja:
ylijohtaja Hannu Rossilahti
p. 0400 921 490
etunimi.sukunimi@ara.fi