Työpaikkojen latauspisteavustus ja asuinrakennusten latausinfra-avustus päättymässä

Uutinen 13.12.2023 klo 9.41

Työpaikkojen latauspisteavustuksen haku on nyt päättynyt eikä uusia hakemuksia enää oteta vastaan. Avointen hakemusten arvo ylittää avustukselle varatun määrärahan. Avustukselle ei ole myönnetty uutta määrärahaa vuodelle 2024. Ara on myöntänyt avustuksia työpaikoille asennettaviin sähköautojen latauslaitteisiin vuosina 2022 ja 2023.

Vuoden 2023 aikana olemme käsitelleet noin 400 työpaikkojen latauspisteavustushakemusta ja avustuksia on myönnetty yli miljoonan euron edestä. Käsittelyä odottavia hakemuksia on edelleen noin 150 kappaletta.

Joulukuussa 2023 jätetyn hakemuksen arvioitu käsittelyaika on noin 4 kuukautta. Käsittelemme nyt elokuun 2023 lopulla Araan saapuneita hakemuksia.

Asuinrakennuksille tarkoitettu sähköautojen latausinfra-avustus loppumassa

Asuinrakennuksille tarkoitetun sähköautojen latausinfra-avustuksen määräraha on pian lopussa. Uusia hakemuksia otetaan kuitenkin edelleen vastaan.

Tällekään avustukselle ei ole näköpiirissä jatkoa vuonna 2024, joten avustushakemus kannattaa lähettää mahdollisimman pian. Ilmoitamme, kun haku on päättynyt eikä uusia hakemuksia enää oteta vastaan. Ara on avustanut sähköautojen latausinfran rakentamista vuodesta 2018 alkaen. 

Käsittelyä odottavia sähköautojen latausinfra-avustushakemuksia on noin 530 kappaletta. Joulukuussa 2023 jätetyn hakemuksen arvioitu käsittelyaika on noin 4 kuukautta. Käsittelemme nyt syyskuussa 2023 lähetettyjä hakemuksia.

Voit seurata avustusten määräraha- ja käsittelytilannetta, tiedot päivitetään säännöllisesti:

Sähköautojen latausinfra-avustus
Työpaikkojen latauspisteavustus