ARAn asumisneuvonnalle palkinto asunnottomuutta ennaltaehkäisevästä työstä

Uutinen 17.10.2023 klo 15.06
Rohkea Visio palkinto
Rohkea Visio -palkinnon luovuttajat ja vastaanottajat. Sina Rasilainen, ARA (vas.), Sanna Tiivola, Vailla vakinaista asuntoa ry, Vilja Kamppila, ARA ja Vlada Petrovskaja, Asunnottomien kansalaisliike.

ARAn asumisneuvonta on palkittu Rohkea visio -palkinnolla sitkeästä työstä, joka tähtää asunnottomuuden poistamiseen ja ennaltaehkäisyyn. Tunnustuksen antoi Vailla vakinaista asuntoa ry ja Asunnottomien yön kansalaisliike Asunnottomien yön tapahtumassa Helsingissä 17.10.

ARAn tuki asumisneuvontatyölle on mahdollistanut asumisneuvojien palkkaamisen ympäri Suomen. ARAn asumisneuvontatiimi on kouluttanut ja tukenut eri paikkakuntien asumisneuvojia. Asumisneuvonta on kustannustehokas tapa säästää asukkaiden, vuokranantajien ja yhteiskunnan varoja.

”Suurin kiitos palkinnosta kuuluu asumisneuvojille ympäri Suomen. He ovat pyyteettömästi auttaneet, opastaneet, laskeneet kuluja ja tehneet maksusuunnitelmia tuhansien ihmisten kanssa”, ARAn asumisneuvontatiimin vetäjä, Sina Rasilainen, totesi palkinnonluovutustilaisuudessa.

Rohkea Visio -palkinto annetaan sitkeästä asunnottomuuden poistamiseen tähtäävästä ennaltaehkäisevästä työstä, jonka merkityksen ARA on tuonut esiin lukuisissa yhteyksissä. Palkinnon perusteluihin kuuluu myös rohkeus asettua asunnottomuutta kokevan ihmisen asemaan valtionhallinnon koneistossa.

Rohkeana visiona palkinnon antajat näkevät myös ARAn innovatiiviset avaukset kuntien kanssa tehtävässä työssä.

Vuokranmaksuvaikeudet ja häädöt ovat lisääntyneet viime vuosina. Asumisneuvonnan tarve näyttää olevan kasvamassa. Yhden häätöprosessin keskimääräinen hinta on 6 300–10 600 euroa. Oikealla ohjauksella riittävän ajoissa voidaan ehkäistä ongelmien syntymistä, jotka voivat johtaa lopulta esimerkiksi häätöihin. Näin säästyy tuntuvia summia asukkaiden, vuokranantajien ja yhteiskunnan varoja.

Aran asumisneuvontatiimi
ARAn asumisneuvontatiimi: Sina Rasilainen (vas.), Vilja Kamppila ja Mirka Järvinen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisätietoja:

Sina Rasilainen, erityisasiantuntija,
Asumisen rahoitus-ja kehittämiskeskus ARA
sähköposti: etunimi.sukunimi@ara.fi
p. 029 525 0809