Opas lyhytaikaista korkotukea saaneelle toimijalle

Lyhytaikaisen korkotukilainan toimijan opas - kansi Oppaassa käsitellään lyhytaikaisiin korkotukikohteisiin liittyviä rajoituksia ja kohteiden hoitoon vaikuttavia velvoitteita. Oppaassa viitataan velvoittaviin lakeihin sekä käytäntöjä ohjaaviin Aran suosituksiin.

Laki vuokratalojen rakentamislainojen lyhytaikaisesta korkotuesta (574/2016) tuli voimaan 1.8.2016. Lyhyen korkotuen tavoitteena on lisätä kohtuuhintaisten ja sosiaalisin perustein valittaville asukkaille tarkoitettujen vuokra-asuntojen tuotantoa alueilla, joilla vuokra-asunnoille on pitkäaikaista kysyntää. Rahoitusmallilla edistetään etenkin kasvukeskuksissa asuvien ja niihin muuttavien pieni- ja keskituloisten kotitalouksien mahdollisuuksia löytää tuloihinsa nähden kohtuuhintaisia asumisratkaisuja.

Lyhytaikaisen korkotukilainan saaja sitoutuu toteuttamaan julkisen palvelun velvoitetta. Sen sisältönä on kohtuuvuokraisten ja sosiaalisin perustein valituille asukkaille tarjottujen asuntojen tuottaminen ja ylläpito.

Julkaistu 14.10.2019. Päivitetty: 16.6.2021.

Voimassa 14.10.2019 alkaen

Lataa Opas lyhytaikaista korkotukea saaneelle toimijalle (pdf)

Tarkentavat ohjeet vuokranmääritykseen ja vuokrasopimusten laadintaan ohjesivustolla

Aran uudella ohjesivustolla on julkaistu tarkentavia ohjeita lyhytaikaisella korkotuella rakennettujen vuokra-asuntojen vuokranmäärityksestä ja vuokrasopimusten laadinnasta. Ohjeet löytyvät kyseistä aihetta koskevasta kokonaisuudesta:

Ohjeet vuokranmääritykseen (ohjeet.ara.fi)

Ohjeet vuokrasopimuksen laatimiseen (ohjeet.ara.fi)

Ohjesivusto on julkaistu joulukuussa 2023. 

Julkaistu 20.12.2023 klo 11.01, päivitetty 2.2.2024 klo 12.13