Maahanmuuttajan ympäristöopas

 
 

 

 

Ensimmäinen valtakunnallinen maahanmuuttajille suunnattu ympäristöopas on julkaistu. Opas on luettavissa suomeksi, arabiaksi ja somaliksi internetissä Ekokumppanit Oy:n verkkosivulla.

Opas on tarkoitettu maahanmuuttajien ja maahanmuuttajatyötä tekevien käyttöön ympäri Suomen. Sitä voidaan käyttää myös kouluissa, oppilaitoksissa ja arabian ja somalin opetuksessa. Opasta saa käyttää, levittää, linkittää ja kopioida vapaasti, kunhan lähde mainitaan.

Maahanmuuttajille tarjotaan oppaassa tietoa sähkön ja veden säästöstä, jätteiden lajittelusta, kierrätyksestä ja ympäristömerkeistä. Lisäksi oppaassa kerrotaan luonnossa kulkemisesta ja jokamiehenoikeuksista sekä turvallisesta liikkumisesta liikenteessä.

Oppaan on laatinut tamperelainen Ekokumppanit Oy ympäristöministeriön hankeavustuksella. Suomen Pakolaisapu on osallistunut kielikäännösten rahoittamiseen. Oppaan tekstit on kirjoittanut Päivi Välimäki.

Kielikäännöksistä vastaa Finso International. Oppaan on kuvittanut ja taittanut graafinen suunnittelija Annu Oksala.

Opasta on mahdollista painattaa omalla kustannuksella. Painovalmiin pdf-tiedoston voi pyytää Ekokumppanit Oy:stä tai Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Julkaistu 28.5.2013 klo 13.23, päivitetty 28.7.2023 klo 8.57