Syksyn ARAviesti keskittyy erityisryhmien asumiseen

Uutinen 22.10.2019 klo 15.34

Lehdessä esitellään erityisryhmien asumisen uusia ratkaisuja Järvenpäässä ja Seinäjoella. Pohdinnassa on iso kysymys: miten väestön ikääntymiseen tulisi varautua asuntorakentamisessa? 

"Kohtuuhintainen esteetön asuntotuotanto keskeisillä paikoilla mahdollistaa asumisen omassa tutussa ympäristössä myös ikääntyneenä", Ira Verna Aalto-yliopistosta kirjoittaa. Lisäksi ikääntyneille suunnatut asumispalvelut tulee sijoittaa normaalin asuntokannan sekaan, palveluiden ja julkisen liikenteen läheisyyteen.

ARAn korjausavustus tukee ikäihmisten asumista kotona. Kati Peltomaa kertoo, miten hänen kylpyhuoneremontti eteni ARAn avustuksella ja Vanhustyön keskusliiton korjausneuvojan luotsaamana sujuvasti. "Pienituloiselle eläkeläiselle ARAn 50%:n suuruinen korjausavustus on iso apu", hän tuumii.

Lehdestä voi myös lukea esimerkin uudenlaisesta monisukupolvisesta hyvinvointikampuksesta, joka on rakenteilla Järvenpäässä. Siellä mottona on: "Ketään ei jätetä yksin". 

Risuviita Seinäjoella toteutettiin  suunnittelukilpailulla ja ARAn investointiavustuksella. Risuviita yhdistää erilaiset asujat. Kohteen tekniset ratkaisut, pintamateriaalit, värit ja kulkureitit on suunniteltu siten, että asukkaiden erityistarpeet on otettu huomioon.

Uuden hallituksen tavoitteita asumisessa ja rakentamisessa esittelee ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen.

Nämä ja paljon muuta voit lukea juuri ilmestyneestä ARAviestistä.

KLIKKAAMALLA pääset ARAviestin pdf-versioon sekä verkkolehteen