Asukkaat itse arvioimaan mobiilisovelluksella asuinympäristönsä esteettömyyttä

Uutinen 27.6.2017 klo 10.10

ARA on tuottanut yhteistyössä Invalidiliiton Esteettömyyskeskuksen (ESKE) ja Kiinteistöliiton kanssa iOS-mobiilisovelluksen asuinkerrostalojen esteettömyyden itsearviointiin. Sovelluksella asukkaat voivat arvioida asuintalonsa ulkoalueiden sekä yleisten sis­­ätilojen esteettömyyttä.

 iOS-sovellus toimii iPhone- ja iPad-laitteilla ja on jatkoa maaliskuussa 2017 julkaistulle Android-sovellukselle.

Sovelluksen käyttäjä eli arvioija:

  • vastaa sovelluksen esittämiin arviointikysymyksiin,
  • vertaa tekemiään havaintoja kysymyksen yhteydessä esitettyyn kriteeriin
  • tallentaa mittaustuloksia
  • ottaa valokuvia sekä kirjoittaa kommentteja.

Mobiilisovellus ei edellytä jatkuvaa verkkoyhteyttä arvioinnin aikana, joten arviointia voi jatkaa myös tietoliikenneyhteyden katvealueella. Kaikki arviointitulokset ja kohteesta otetut valokuvat tallentuvat ensin mobiililaitteelle, josta ne siirretään pilveen, kun verkkoyhteys on jälleen käytettävissä.

Arviointiraportti tuotetaan pilvipalvelun tiedoista. Arvioijat voivat myös jakaa tekemäänsä esteettömyy­sarviointia sovelluksen kautta muiden asukkaiden kanssa. Näin suurempi joukko voi osallistua saman arvioinnin tekemiseen vaikka samanaikaisesti.

Sovelluksen tavoitteena on tuottaa tietoa asuinkerrostalojen esteettömyydestä, lisätä esteettömyydestä ja erityisesti ikääntyvien asumisoloista käytävää keskustelua, herättää tarve ammattilaisen tekemään kerrostaloyhtiön esteettömyyskartoitukseen, toimia herätteenä kerrostalon esteettömyysparannuksille ja edistää esteettömyyden toteutumista.

Sovelluksen on toteuttanut ohjelmistoyhtiö Eventizer Oy.

Täältä pääset sovellukseen: www.itsearviointi.fi

iPhone tai iPad -laitteelle sovellus on ladattavissa App Store -sovelluskaupasta, josta se löytyy haulla: ”Esteettömyyden itsearviointi”.

Tässä sovelluksen käyttöohje (pdf)

Näin haet ARAn verkkoasioinnissa esteettömyysavustusta - katso videot!

 

Esteettömyys