Käräjätörmän yhteisökylän suunnittelukilpailun ilmoittautumisaikaa jatkettu

Uutinen 16.8.2016 klo 13.36

Käräjätörmän monisukupolvinen yhteisökylä – suunnittelukilpailun ilmoittautumisaikaa on jatkettu maanantaihin 12.9 asti. Syynä tähän on SAFAn verkkosivuilla ollut harhaanjohtava linkki, jonka vuoksi kaikki hakijat eivät saaneet kaikkia tarvittavia tietoja hakumenettelystä.

Hakemusten tulee olla ARAssa 12.9 klo 9.00. Kilpailuun hyväksytään edellisenä arkipäivänä (pe 9.9) postin 1. luokassa kuljetettavaksi jätetty kirje tai muun kuljetuslaitoksen vastaavassa palvelussa kuljetettavaksi jätetty kirje. Lähettäjän on varmistettava, että lähetyksen päällä on postin merkintä sisäänjättöhetkestä.

Hankintailmoitus

Hankintaa koskevat kysymykset ja vastaukset

Tietoa kilpailusta

ARA järjestää yhteistyössä Kotipirtti ry:n, Tampereen Vuokratalosäätiö sr:n ja Tampereen kaupungin kanssa Käräjätörmän monisukupolvisen yhteisökylän suunnittelukilpailun. Kilpailu järjestetään kutsukilpailuna. Mukaan kutsutaan neljä suunnitteluryhmää. Suunnitteluryhmissä tulee olla osaamista arkkitehtisuunnittelusta sekä sosiaalipuolelta ikäihmisten asumisen alalta.

Kilpailualue sijaitsee Tampereen Tohlopin kaupunginosassa. Alueen länsiosassa sijaitsee Kotipirtti ry:n palvelutalo. Kotipirtti ry:n on tarkoitus laajentaa ja monipuolistaa toimintaansa alueella. Tavoitteena on yhteisöllinen palvelukortteli, johon sijoittuu mm. ryhmäkoti muistisairaille. Lisäksi alueelle tulee monipuolisesti muuta yhteisöllistä asumista eri-ikäisille asukkaille. Palvelukorttelin on tarkoitus valmistua vuonna 2020.

Alueella sijaitsee myös Tampereen Vuokratalosäätiön kerrostaloja, joista osa puretaan noin kymmenen vuoden aikajänteellä. Kilpailutehtävään kuuluu alueen kehittämisen ja täydennysrakentamisen ideointi. Tavoitteena on muodostaa alueesta elävä ja yhteisöllinen pieni kaupunkikylä, jossa iästä, varallisuudesta, alkuperästä tai diagnooseista riippumatta jokaisella on hyvä olla ja turvallista asua.

Kaikille kilpailuun valituille suunnitteluryhmille maksetaan hyväksytyn kilpailuehdotuksen toimittamisesta palkkio, suuruudeltaan 20 000 e + alv. Kotipirtti ry:n tavoitteena on tehdä jatkosuunnittelusta toimeksianto voittajaehdotuksen tekijöiden kanssa. Tampereen Vuokratalosäätiö sr:n jatkosuunnittelutarpeet tarkentuvat myöhemmin.

Lisätietoja: kaisu.kammonen@ara.fi