Korjaus- ja energia-avustukset vuonna 2015

Uutinen 26.9.2014 klo 14.17

Vuoden 2015 talousarvioesityksen mukaan ensi vuoden korjaus- ja energia-avustusten määräraha on yhteensä 35 miljoonaa euroa. Näistä kuntien myöntämille avustuksille määrärahat jakautuisivat seuraavasti:

  • vanhusten ja vammaisten asuntojen korjausavustus 12 milj. euroa
  • kuntotutkimus kosteusvaurioituneeseen, terveyshaittaa aiheuttavaan rakennukseen 1 milj. euroa
  • pientalojen harkinnanvarainen energia-avustus 2 milj. euroa

Vuoden 2015 talousarvioesityksessä ei ole määrärahoja terveyshaitta-avustukseen. Se tarkoittaa sitä, että ARA ei ensi vuonna myönnä avustuksia terveyshaittoihin. Asiasta kerrotaan tarkemmin, kun määrärahat ja avustusmuodot vahvistuvat eduskunnan hyväksyessä talousarvioesityksen joulukuussa.

Uusi sähköinen määrärahajärjestelmä käyttöön ensi vuonna

ARA ottaa vuoden 2015 alussa korjaus- ja energia-avustuksissa käyttöön uuden sähköisen määrärahajärjestelmän. Järjestelmä on verkkosivustopohjainen ja kunta ilmoittaa jatkossa siinä määrärahatarpeensa ja saa määrärahat käyttöönsä järjestelmän kautta. Myös rahatilaukset siirtyvät vuoden 2015 aikana tähän järjestelmään.

Järjestelmässä kunta näkee reaaliajassa määrärahatilanteensa, sen käytön ja jäljellä olevan määrän. ARA antaa ennen järjestelmän käyttöönottoa ohjeet kunnille ja järjestää koulutusta sen käytöstä.

Korjausavusten ylimääräinen hakukierros päättyy pian

Meneillään oleva vuoden 2014 täydennyshaku vanhusten ja vammaisten asuntojen korjausavustuksista päättyy 13.10.2014.