Ansökan för understödet för elbilars laddningspunkter på arbetsplatser har nu stängts

Nyhet 13-12-2023 kl. 15.53

Ansökan för understödet för elbilars laddningspunkter på arbetsplatser har nu stängts och nya ansökningar tas inte längre emot. Ansökningarnas värde överskrider det anslag som har reserverats till understödet.

Understödet har inte beviljats anslag för år 2024 och understödet har därmed tagit slut. Ara har beviljat detta understöd till arbetsplatser åren 2022 och 2023.

År 2023 har Ara redan behandlat ungefär 400 ansökningar och understöd har beviljats för över en miljon euro. Det finns fortfarande cirka 150 ansökningar som väntar på behandling. Beräknad behandlingstid för ansökningar som har lämnats in i december 2023 är cirka 4 månader. Nu behandlar vi ansökningar som har lämnats in i slutet av augusti 2023.

Situationen gällande bostadsbyggnadernas understöd för byggande av laddningsinfrastruktur för elbilar

Anslaget för bostadsbyggnadernas understöd för byggande av laddningsinfrastruktur för elbilar håller på att ta slut. Nya ansökningar tas fortfarande emot och det lönar sig att skicka in sin ansökan till Ara så fort som möjligt.

Understödet har inte beviljats anslag för år 2024, vilket betyder att även detta understöd nu kommer att ta slut. Vi meddelar skilt då ansökan har stängts och nya ansökningar inte längre tas emot. Ara har beviljat detta understöd sedan år 2018.

Det finns cirka 530 ansökningar som väntar på behandling. Beräknad behandlingstid för ansökningar som lämnas in i december 2023 är cirka 4 månader. Nu behandlar vi ansökningar som har lämnats in i september 2023.

Du kan följa understödens anslags- och behandlingssituation på vår webbsida. Situationerna uppdateras regelbundet:

Understöd för byggande av laddningsinfrastruktur för elbillar
Understöd för elbilars laddningspunkter på arbetsplatser