Nyheter och pressmeddelande

Mest aktuella RSS

Kommunernas bostadsmarknadsutredning 2016

1.11.2016
ARA samlar en gång om året in kommunernas redogörelse över bostadsmarknaden via den elektroniska blanketten.
EMI näkymä

Vårdö – boende för alla! ARAs planeringstävling avgjord

16.3.2016
Arkitektbyrå AJAK Oy vann tävlingen med sitt bidrag EMI. På delad andra plats kom Arkkitehtuurityöhuone Buenaventura med bidraget Pinus samt Mika Saarikangas och Mikko Siltanen med sitt förslag Hattivatit.

ARAs svar till Sannfinländarnas partifullmäktige

14.3.2016
Sannfinländarnas partifullmäktige uttalade sig kraftfullt om ARAs verksamhet och föreslog en nedläggning av ämbetsverket som den främsta lösningen på problemen med boende till skäliga priser. Uttalandet innehåller flera sakfel som ARA vill korrigera.
Mera nyheter från år 2016

Nyheter från år 2015

Jälkiasennushissit, Heinola

Hissunderstöd 2016

1.12.2015
Man kan fortfarande ansöka om hiss- och hinderlöshetsunderstöd under 2016. Enligt uppskattningarna finns det 14 miljoner euro för understöd för att bygga nya hissar.
Yhdyskuntien uudistaminen -seminaari, kuva 1

Seminariets bästa bitar: det mångsidiga programmet och deltagarna

13.11.2015
De som deltog i seminariet "Förnyelse av samhället" inspirerades av det mångsidiga programmet och möjligheten att nätverka med andra som jobbar inom branschen.
Lyhyt korkotuki_rossilahti

Flexibiliteten är viktig i den nya korta räntestödsmodellen

10.11.2015
ARAs överdirektör och utredningsman Hannu Rossilahti har överlåtit sitt förslag till jordbruks- och miljöminister Kimmo Tiilikainen om en ny tioårig räntestödsmodell för att öka mängden statsunderstödd bostadsproduktion. I sin rapport föreslår Rossilahti flexibilitet i begränsnings- och lånetiden.
Mera nyheter från år 2015