Nyheter och pressmeddelande

Mest aktuella RSS

Generationskvartetet

Hederspriset Årets Bästa ARA-kvadrater till Generationskvarteret

14.2.2017
ARAs hederspris Årets Bästa ARA-kvadrater har tilldelats Generationskvarteret på Busholmen i Helsingfors. Kvarterets koncept framhäver social gemenskap och representerar ett tankesätt som är nytt i Finland. Hederspriset beviljades på ARA-dagen i Helsingfors den 19 januari.
Onnelanpolku

ARA-objektet Onnelanpolku är Finlands första certifierade passivhöghus

10.2.2017
Servicecentret Onnelanpolku är Finlands första certifierade passivhöghus. ARA beviljade projektet utvecklingsbidrag, investeringsunderstöd för grupper med särskilda behov och räntestödslån.
Mera nyheter från år 2017

Nyheter från år 2015

Jälkiasennushissit, Heinola

Hissunderstöd 2016

1.12.2015
Man kan fortfarande ansöka om hiss- och hinderlöshetsunderstöd under 2016. Enligt uppskattningarna finns det 14 miljoner euro för understöd för att bygga nya hissar.
Yhdyskuntien uudistaminen -seminaari, kuva 1

Seminariets bästa bitar: det mångsidiga programmet och deltagarna

13.11.2015
De som deltog i seminariet "Förnyelse av samhället" inspirerades av det mångsidiga programmet och möjligheten att nätverka med andra som jobbar inom branschen.
Lyhyt korkotuki_rossilahti

Flexibiliteten är viktig i den nya korta räntestödsmodellen

10.11.2015
ARAs överdirektör och utredningsman Hannu Rossilahti har överlåtit sitt förslag till jordbruks- och miljöminister Kimmo Tiilikainen om en ny tioårig räntestödsmodell för att öka mängden statsunderstödd bostadsproduktion. I sin rapport föreslår Rossilahti flexibilitet i begränsnings- och lånetiden.
Mera nyheter från år 2015