Ikääntyneille esteetöntä ja turvallista asumista

Uutinen 16.12.2015 klo 10.19

Ikääntyneet tarvitsevat toimivan, esteettömän ja turvallisen kodin voidakseen asua mahdollisimman pitkään itsenäisesti omassa kodissaan.

Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelma 2013–2017 edistää tätä tavoitetta. Ohjelma on edennyt puoliväliin ja sen etenemistä tarkasteltiin 16.12.2015  Finlandia-taloon kokoontuneessa seminaarissa.

ARA on mukana ohjelmassa Hissi – Esteetön Suomi 2017 -hankeella. Hissit mahdollistavat ikääntyneiden kotona asumisen. Hissi-hankke on tukenut jälkiasennushissien rakentamista olemassa olevaan asuntokantaan. Hankkeen käynnistämä alueellisten hissityöryhmien toimintamalli tuo myös kustannustehokkaasti yhteen kunnat ja kaupungit, rakentajat sekä järjestökentän.

Seminaarissa myönnettiin Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelman erityistunnustus Invalidiliiton Esteettömyyskeskus ESKE:n johtajalle, arkkitehti Kirsi Pesolalle kunnianosoituksena ansiokkaasta ja merkittävästä työstä ikääntyneiden asumisen kehittämisessä ja asuntojen ja asuinympäristön esteettömyyden parantamisessa.

Lue lisää ympäristöministeriön tiedotteesta