Ajankohtaista

Tietoa asuntomarkkinoista

Asuntomarkkinakatsaus 1/2017, ARA-indeksikartta 2016 (nostokuva)
Asuntomarkkinakatsaus 1/2017: vuokra-asunnot 11.4.2017
Vuonna 2016 mm. ARA-asuntoja jonottavien määrä väheni. Vuokralla asuminen yleistyy, mutta ARA-asuntojen määrä vähenee. Vuokra-asuntojen markkinatilanne parani suurissa kaupungeissa.
Lue lisää

Muut asuntomarkkinakatsaukset löydät täältä

Tuoreimmat uutiset

Kaanaanpihatalo
ARAn asuntomarkkinakatsaus 1/2017 ilmestynyt 11.4.2017
Missä on pulaa vuokra-asunnoista, missä päin Suomea ylitarjontaa? Onko kunnan vuokramakkinat tasapainossa vai kireät? Tämä ja paljon muuta kerrotaan ARAn asuntomakkinakatsauksessa.
Lue lisää
Käräjätörmän monisukupolvinen yhteisökylä -kilpailun voittajat
Käräjätörmän monisukupolvinen yhteisökylä -arkkitehtuurikilpailussa kaksi voittajaa 5.4.2017
Oululaiset arkkitehdit menestyivät Tohlopin Käräjätörmän alueen uudistamiseen tähtäävässä arkkitehtuurikilpailussa.
Lue lisää
Mobiilisovellus asuinkerrostalon yhteistilojen esteettömyyden itsearviointiin 13.3.2017
Sovelluksella talon isännöitsijä, hallitus, osakkaat ja asukkaat voivat arvioida itse ulko­alueiden ja yhteisten sisätilojen esteettömyyttä.
Lue lisää
Suunnittelukilpailusta visioita uudistuvalle Käräjätörmän alueelle 23.2.2017
Tampereen Tohlopissa sijaitseva Käräjätörmän alue uudistuu tulevaisuudessa yhteisölliseksi kaupunkikyläksi. Kotipirtin palvelukorttelin ja Käräjätörmän alueen jatkosuunnittelun pohjaksi järjestetyn arkkitehtuurikutsukilpailun ehdotukset ovat nyt yleisön nähtävillä.
Lue lisää
Asunnottomuus väheni viidettä vuotta peräkkäin 8.3.2017
Suomessa oli vuoden 2016 lopussa 6 700 yksinelävää asunnotonta, joista pitkäaikaisia 2 050. Asunnottomien määrä väheni noin 100 henkilöllä edellisvuodesta ja pitkäaikaisasunnottomien 200 henkilöllä. Yksinelävien ja perheellisten asunnottomien määrä väheni yhteensä 455 henkilöllä vuodessa. Tiedot ilmenevät ARAn tänään julkaisemassa asuntomarkkinakyselyssä.
Lue lisää

Lisää uutisia..

ARAn erillisjulkaisuja

Tutkitusti parempi lähiö -erillisjulkaisun kansi
Tutkitusti parempi lähiö 30.3.2017
Asuinalueiden kehittämisohjelman 2013–2015 tutkimushankkeiden loppujulkaisuun on koottu neljäksi teemakokonaisuudeksi hankkeessa mukana olleiden yliopistojen ja tutkimuslaitosten laatimat 21 tutkimusartikkelia, 3 oppimateriaaliartikkelia sekä 8 kehittämisohjelmassa mukana olleen kaupungin edustajan haastattelua.
Lue lisää
Vuokratalon isännöintitehtäväluettelo (2015) kansi
Vuokratalon isännöintitehtäväluettelo 30.3.2017
Julkaisussa käydään läpi vuokratalojen isännöintiin kuuluvat tehtäväalueet ja asiat. Lisäksi julkaisu tarjoaa tietoa kiinteistökehittämisen tavoitteista ja toimenpiteistä sekä vuokrataloyhtiön ylläpitoon liittyvistä erityispiirteistä.
Lue lisää

Lisää julkaisuja

ARAn raportteja-sarjan julkaisut

ARAra 1/2016 -kansi
Energiatehokkaiden malliratkaisujen seuranta ja asukasnäkökulma 27.3.2017
Selvityksessä vertaillaan 9 passiivi- ja nollaenergiatalon suunnitteluvaiheen laskennallista energiankulutusta todelliseen toteutuneeseen kulutukseen. Kohteet sijaitsevat eri puolilla Suomea ja edustavat erilaisia rakennustyyppejä.
Lue lisää
ARAra 2/2015 -julkaisun kansi (110px)
ARAn erityisryhmäkohteiden tilamitoitus 27.3.2017
Raportissa tutkitaan ARAn rahoittamien erityisryhmille tarkoitettujen asuinkohteiden tilojen ja tilamitoituksen toimivuutta. Aihetta lähestytään mm. seuraavien kysymysten kautta: miten erityisryhmähankkeiden jo toteutetut ARA-kohteet ovat onnistuneet tilansuunnittelun näkökulmasta ja miten toteutuneiden rakennushankkeiden
eri käyttäjäryhmät kokevat toteutuneiden kohteiden toimivan.
Lue lisää

Lisää sarjan julkaisuja...