Laskutusosoitteet

Ara vastaanottaa laskut vain verkkolaskuina. Ara ei vastaanota tai maksa sähköpostin liitteenä tai virastoon paperisena lähetettyä laskua.

Otamme vastaan vain Eurooppa-normin mukaisia laskuja 1.4.2021 alkaen. Jos yritys ei kykene perustellusta syystä lähettämään Eurooppa-normin mukaista laskua vaaditussa aikataulussa, tulee siirtymäajasta sopia viraston kanssa erikseen jo tilauksen tai sopimuksen laatimisen yhteydessä.

Kuitenkin kaikkien laskujen on aina täytettävä arvonlisäverolaissa määritellyt pakolliset laskun tietosisältövaatimukset. Lisätietoja laskun vaatimuksista löytyy Valtiokonttorin verkkosivuilta.

Sähköisten laskujen laskutusosoite:

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus
Verkkolaskuosoite/OVT-tunnus:
003709483205
Välittäjätunnus (OpusCapita Solutions Oy): E204503
Y-tunnus: 0948320-5
ALV-tunnus (VAT-number): FI09483205

Verkkolaskujärjestelmän puuttuessa voi verkkolaskun tekemiseen ja lähettämiseen käyttää valtion tarjoamaa, toistaiseksi maksutonta verkkolaskutuspalvelua (Basware Supplier Portal). Ohjeet ja lisätiedot verkkolaskutuspalvelun käyttöön löytyvät Valtiokonttorin verkkosivuilta.

Siirry Valtiokonttorin sivuille verkkolaskutusohjeisiin

Neuvontaa Palkeilta

Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus Palkeet tarjoaa neuvontaa verkkolaskutuspalvelun käyttöön.

Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus Palkeet
Puhelin: 029 556 3700
Sähköposti: verkkolaskutus (at) palkeet.fi

Jos laskuttajalle ei ole Y-tunnusta

Jos laskuttajalla ei ole käytössään Y-tunnusta (esim. yksityishenkilö), laskun voi toimittaa paperisena alla mainittuun osoitteeseen.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (Ara)
PL 96644
01051 LASKUT

HUOM. Skannauspalveluun saa toimittaa vain yhden laskun per kirjekuori.
Skannauspalvelun postilokero-osoitteen on oltava kirjekuoren lisäksi myös laskulla. Laskujen on täytettävä arvolisäverolain mukaiset vaatimukset, riittävät toimittajatiedot sekä muut maksamiseen liittyvät tiedot.

Julkaistu 1.6.2018 klo 0.01, päivitetty 6.11.2023 klo 12.39