Ansökan om reparationsunderstöd

Blankettens namn Ansökan om reparationsunderstöd
   
Blankettnummer ARA 34 och ARA 35
   
Syfte Reparation av bostäder för äldre och för personer med funktionsnedsättning
   

Blanketten används för ansökan om reparationsunderstöd för bostäder för äldre och för personer med funktionsnedsättning. Blanketten ska lämnas in till ARA.

Vilka bilagor som ska lämnas in med ansökan beskrivs i ansökningsanvisningen (pdf)?

Åtminstone följande dokument ska bifogas ansökan:

  • Utredning från banken (besked om kundrelation) om samtliga hushållsmedlemmars kundrelationer. Utredningen ska utfärdas av banken och omfatta alla uppgifter om kontosaldon och det gängse värdet på finansiella tillgångar (aktier, placeringar, försäkringar och andra tillgångar). Utredningen ska begäras av alla banker som anlitas av dem som bor i hushållet.
  • Om medlemskap i andelshandeln, ska ett saldointyg från S-banken bifogas ansökan. Om ett konto i S-banken är den enda kundrelationen, ska samma utredning som ovan bifogas ansökan.
  • Kalkyl över kostnaderna för åtgärderna (t.ex. offert, avtal eller räkningar om tillstånd för byggstart beviljats)
  • Om sökanden och en person som hör till hushållet har löneinkomster, ska ett intyg från arbetsgivaren eller ur inkomstregistret över månadsinkomsterna samt olycksfallsersättningar och liknande ersättningar (brutto) bifogas ansökan.

Övrigt:

  • Om man anlitar ombud ska den fullmakt som getts ombudet bifogas ansökan.
  • Om det t.ex. handlar om ett dödsbo, ska ett reparations- och underhållsavtal mellan delägarna i dödsboet, där ansvaret för reparation och underhåll har överförts till den som söker understödet, bifogas ansökan.

 

Om du använder ombud

Du kan läsa ARAs guiden "Att fungera som ombud – En guide för att ansöka om ARAs understöd för någon annans räkning". Gå till guidens webbsida

Om du behöver fullmaktsblanketten: Gå till sidan av ARAs fullmaktblankett

Bilagor till ansökan om reparationsunderstöd

Publicerad 25-03-2019 kl. 16.34, uppdaterad 03-04-2024 kl. 9.24