Rahoitusta asunto-olojen parantamiseen

ARA voi hyväksyä korkotukilainaa asuntojen uudistuotantoon, perusparannukseen ja hankintaan. ARA myös hyväksyy takauslainoja vuokratalojen rakentamiseen sekä asunto-osakeyhtiötalojen perusparantamiseen. Lainoituksen määrästä ja painotuksista päättää eduskunta vuosittain. Valtioneuvosto vahvistaa tämän jälkeen käyttösuunnitelmassa lainoituksen alueelliset ja muut käyttöperusteet.

Valtion varoista myönnetään korjausavustuksia sekä erityisryhmien investointiavustuksia eri väestöryhmien asuinolojen parantamiseen.

Lisäksi avustuksia myönnetään  uusien asuinalueiden infrastruktuurin rakentamiseen sekä aravavuokratalon purkamiskustannuksiin, asuinalueiden kehittämiseen sekä asumisneuvojatoimintaan.

 

Tutustu ohjeisiin ja oppaisiin

ARAn tuet hakuohjeen kansi

ARAn tuet -hakuohje (päivitetty 24.1.2019)

Rakennuttamis- ja suunnitteluopas, kansi

Rakennuttamis- ja suunnitteluopas
(päivitetty 25.2.2019)

 

Esimerkillisiä kohteita

Sukupolvienkortteli

Yhteisöllisyyttä korostava Sukupolvienkortteli

8.2.2017
Sukupolvienkortteli Helsingin Jätkäsaaressa on ainutlaatuinen kohde. Korttelin yhteisöllisyyttä korostava konsepti on suomalaisittain harvinainen.
Onnelanpolku_atrium

Energiatehokas ja esteetön Onnelanpolku

7.10.2014
Palvelukeskus Onnelanpolun palvelukonsepti on edistyksellinen ja rakennukset energiatehokkaita. Talon esteettömyys ja lukuisat palvelut virittävät ja tukevat ikäihmisten elämää.
Lisää kohteita
Julkaistu 18.2.2013 klo 14.40, päivitetty 28.2.2019 klo 13.22