Kesä 2022 tuo kansainvälisen ISHF-tapahtuman Helsinkiin

RSS
4.3.2022 ARA-viestin toimitus

Sosiaalisen asumisen festivaalin järjestelyt etenevät. Ohjelma on todella runsas, sekä kotimaiset että ulkomaiset kumppanit ovat tuoneet tarjolle laajan kirjon asumiseen liittyviä näkökulmia. ARA-viesti kysyi muutamilta tapahtuman kotimaisilta kumppaneilta, millä mielellä he odottavat festaria.
 

Nina Korppas
Nina Korppas

Nina Korppas, Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka)

”Oli huimaa kuulla, kuinka paljon tapahtumia festivaaleilla onkaan. Festivaalin lykkääntyminen vuodella ei ainakaan ole vähentänyt kansainvälisten kumppaneiden osallistumisintoa, varmaankin päinvastoin. Kun tapahtumakalenteri julkaistaan, alkaa oman lukujärjestyksen rakentaminen, jotta omien järjestettävien tapahtumien ohella ehtisin mahdollisimman paljon kuulemaan ideoista ja oivalluksista maailmalla sekä vierailemaan myös kotimaisten kumppaneiden kiinnostavissa tapahtumissa. Tiiviit ja mielenkiintoiset kesäpäivät tulossa. 

Heka on mukana useammassa kohdevierailutapahtumassa yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Esittelemme Hekan asukaslähtöistä peruskorjausprosessia Käpylän kohdevierailun yhteydessä. Tarkoitus on tiedon ja oivallusten lisäksi tarjota vierailijoille mahdollisuus tutustua upeaan Helsinkiin ja kohteisiimme, joista syystäkin olemme ylpeitä.

Jo nyt valmistautuminen on saanut ymmärtämään, miten moninaisia toimijoita kentällä onkaan, ja miten paljon osaamista ja erilaisia ratkaisuja työstetään ulkomaailman niistä tietämättä. On hienoa olla joukossa tuomassa osaamista esiin. Odotan uusia oivalluksia, herätyksiä sekä kasvavaa verkostoa toimijoiden kesken.”

Riikka Teelmäki
Riikka Teelmäki

Riikka Teelmäki, NAL-Asunnot Oy

”Festivaaliohjelma on erittäin monipuolinen ja mukana on mahtavia kumppaneita. On hienoa päästä esittelemään suomalaista kohtuuhintaista asumista niin ulkomaisille kuin kotimaisillekin vieraille näin laajasti. Olemme todella innoissamme! Uskomme että tapahtumasta tulee hieno ja että se päästään vihdoin toteuttamaan.

Haluamme tutustuttaa vieraat kansainvälisesti erityiseen nuorten asumisen malliimme ja esitellä, miltä moderni nuorisoasuminen näyttää.

Tahdomme myös osoittaa, miten yhteistyöllä voi mahdollistaa innovatiivisia, mutta kohtuuhintaisia ratkaisuja asumiseen. Kurssiyhteistyömme Aalto-yliopiston kanssa on hieno esimerkki tästä. Samalla pääsemme näyttämään osallistujille uuden sukupolven asumisen ideoita.

Odotamme saavamme ideoita ja inspiraatiota oman toimintamme kehittämiseen ja vastavuoroisesti toivomme pystyvämme jakamaan omia hyviä käytäntöjämme muille. Uskomme myös saavamme uusia mielenkiintoisia kumppanuuksia. ”

Pauliina Liukkonen
Pauliina Liukkonen

Pauliina Liukkonen, Sininauhasäätiö

”Sininauhasäätiö-konserni on ilolla tuottamassa ohjelmaa monipuolisille ISHF-festivaaleille, joilla monet sosiaalisen asumisen muodot ovat edustettuina. Meille on tärkeää päästä keskustelemaan kansainvälisen yleisön kanssa haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten asumiskysymyksistä.

Oikeus asuntoon on yksi festivaalin teemoista. Asukkaillamme on ollut aikoja, jolloin tämä oikeus ei ole heidän elämässään toteutunut. Meille asunnottomuuden poisto on jokapäiväistä työtä. Tapahtuma on meille mahdollisuus juhlistaa sitä, mitä hyvällä ammattitaidolla ja intohimolla on saatu aikaan!

Haluamme avata ovet ja näyttää osallistujille, millaista arkea Asunto ensin -periaatteella toimivissa taloissamme eletään. Yksi asukkaamme totesi: ”On ollut aika abstrakti ajatus, että olisi oma kämppä ja oma nimi ovessa, jos on ollut vaan se jäbä sohvalla.” Asunnottomuus, päihderiippuvuudet ja mielenterveyden haasteet syövät ihmiseltä voimavaroja. Me tarjoamme asuntojen lisäksi tukea siihen, että asuminen voisi onnistua.

Me pidämme lippua pystyssä tuetun asumisen puolesta. Toivottavasti saamme paljon vieraita!”


International Social Housing Festival, Helsinki 14.-17.6.2022

Festivaalissa on kolme keskeisesti sosiaaliseen ja yleishyödylliseen asumiseen liittyvää teemaa:

  • People first: quality of housing as quality of living: teemasta 43 tapahtumaa
  • Achieving affordability and sustainability in housing: teemasta 21 tapahtumaa
  • The right to housing: getting rid of the excuses not to guarantee it: teemasta 15 tapahtumaa

Yheensä tarjolla 79 tapahtumaa, joista 51 kansainvälisten ja 38 kotimaisten kumppaneiden järjestämiä.

Tapahtuman päätoteuttaja on ARA pääyhteistyökumppaneinaan Helsingin kaupunki ja Housing Europe sekä 17 muuta kotimaista kumppania.

Ilmoittautuminen tapahtumaan on avautuu maaliskuun aikana.

LISÄTIETOJA tapahtuman sivuilla

Ei kommentteja. Ole ensimmäinen kommentoija.