Asumisoikeusasunnon hakeminen

Asumisoikeusasuntoa haluavan henkilön pitää tehdä asuntohakemus asumisoikeusasuntoja omistavalle yhteisölle. Asuntohakemukseen tarvitaan järjestysnumero, jonka saa Aran järjestysnumerorekisteristä.

Järjestysnumero kertoo hakijan aseman eli sijoituksen samasta asunnosta kiinnostuneiden joukossa. Kun tiettyyn aso-asuntoon valitaan asukkaita, etusijalla on hakija, jolla on pienin järjestysnumero ja joka täyttää varallisuusehdot.

Tutustu tarkempiin ohjeisiin aso-asunnon hakemisesta (ohjeet.aso.fi).

Järjestysnumeron hakeminen

Järjestysnumeron voi hakea kahdella tavalla:

Uusi järjestysnumero maksaa 9,20 euroa, ja se on voimassa 2 vuotta. Järjestysnumero on valtakunnallinen, eli sillä voi hakea asumisoikeusasuntoa mistä kunnasta tahansa.

Yhdellä henkilöllä voi olla vain yksi Aran myöntämä numero kerrallaan. Perheen täysi-ikäiset jäsenet voivat hakea järjestysnumeron joko yksin tai yhdessä toisen perheenjäsenen kanssa. Asumisoikeussopimuksessa tulee olla haltijana vähintään yksi järjestysnumeron haltija.

Usein kysyttyä järjestysnumerosta

Asunnon hakeminen 1.1.2024 alkaen

1.1.2024 alkaen asumisoikeusasuntoa voi hakea vain Aran myöntämällä numerolla. Kuntien aiemmin myöntämät numerot eivät ole enää voimassa. Jos sinulla ei ole vielä Aran järjestysnumeroa, hae se Aran järjestysnumerorekisteristä.

Kun sinulla on järjestysnumero, tee asuntohakemus asumisoikeusasuntoja omistavalle yhteisölle.

Asukasvalinnat tekee asunnot omistava yhteisö 

Asunnot omistava asumisoikeusyhteisö hyväksyy asumisoikeuden haltijat eli asukkaat asuntoihinsa. Yhteisö myös tarkastaa hakijoiden varallisuuden. Varallisuusrajat koskevat alle 55-vuotiaita hakijoita.

 

    Julkaistu 4.11.2021 klo 14.40, päivitetty 3.1.2024 klo 8.39