PUHEENVUORO: Heka rakentaa ARA-rahoituksella Helsingin parhaat vuokrakodit

RSS
15.1.2019 Jaana Närö, tj, Helsingin kaupungin asunnot Oy
Jaana Närö, toimitusjohtaja, Helsingin kaupungin asunnot Oy

Helsinkiin on rakennettu paljon ARA-asuntoja koko aravajärjestelmän olemassaolon ajan. Vaikka kaupungissa on ollut ja on nykyäänkin useita ARA-asuntoja tuottavia vuokranantajia, on Helsingin kaupunki ollut perinteisesti pääkaupungin merkittävin ARA-asuntojen tuottaja. Näin lienee jatkossakin.

Tänä päivänä Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka) on lähes 50 000 ARA-asunnollaan Suomen suurin asuntoja omistava yhtiö. Asuntokantamme on ainutlaatuisen monipuolinen ja monimuotoinen ja se on levittäytynyt koko Helsinkiin. Tuotamme ARA-asunnoillamme asumisen parasta arkea helsinkiläisittäin – 15 prosenttia Helsingin asukkaista asuu Hekalla.

ARA-asumisen keskiössä on aina ollut kohtuuhintaisuus ja siinä olemme Hekalla onnistuneet hyvin, vaikka omakustannusperiaatteella toimiessakin muun muassa ikääntyvien kiinteistöjen korjaustarpeet ja ylläpitokulujen nousu asettavat omia haasteitaan. Uskallamme sanoa, että hinta-laatunäkökulmasta katsoen meillä on Helsingin parhaat vuokrakodit.

Kaikki uudistuotantomme on rahoitettu ja rahoitetaan tänäkin päivänä pääosin valtion tukemalla pitkällä korkotukilainalla, ARA-rahoituksella. Rajoituksien päättyessäkään emme luovu olemassa olevasta kannastamme, joten omistamiemme ARA-asuntojen määrä Helsingissä kasvaa jatkuvasti merkittävästi vuosittain.

Menneinä aikoina pyrittiin niin ARA-  kuin muussakin asuntotuotannossa pitkään saavuttamaan jonkinlainen riittävän hyväksi katsottu asumisen taso, joka asuntoon riittävät mukavuudet. Nyt näitä asuntoja korjataan nykypäivän erilaisista standardeista käsin vastaamaan tämän päivän asumispreferenssejä. Myös kaikki korjaushankkeemme rahoitetaan ARA-lainalla, joten olemme sitoutuneet pitämään asuntomme kohtuuhintaisessa vuokra-asuntokäytössä myös tulevina vuosikymmeninä.

Ei kommentteja. Ole ensimmäinen kommentoija.