PUHEENVUORO: Onnistumisia valtion tuella

RSS
15.1.2019 Teppo Forss, toimitusjohtaja, TVT Asunnot Oy
Teppo Forss, TVT Asunnot Oy

Turun väkiluku on kasvanut joka vuosi vuodesta 2007 alkaen. Syitä väkiluvun kasvuun on useita. Ilman monipuolisia asumisen vaihtoehtoja kasvu ei olisi ollut mahdollista. 

Kaupungin kasvaessa TVT Asunnot rakentaa uusia koteja niin, että osuutemme Turun koko asuntokannasta pysyy noin 10 prosentissa. ARAn ohjauksella ja korkotukilainoilla pystymme tuottamaan uusille turkulaisille kohtuuhintaisia koteja. Kun asuminen järjestyy, yleensä myös arki on helpompi saada sujumaan. 

Vanhenevasta kiinteistökannasta huolehtiminen on tärkeä osa toimintaamme. Korjaamalla, ja tarvittaessa myös luopumalla, huolehdimme paitsi kiinteistöistä myös asuinalueiden elinvoimaisuudesta ja asuinympäristöjen miellyttävyydestä. Meillä ei ole varaa asuinalueiden eriarvoistumiseen.

Yleisenä pyrkimyksenä on, että ikääntyneet asuvat mahdollisimman pitkään omissa kodeissaan. Hyödyntämällä ARAn hissi- ja esteettömyysavustuksia luomme tähän edellytyksiä. Kokemuksemme mukaan kiinnostus on suurta, kun korjaushankkeen myötä asuinalueelle saadaan ensimmäinen hissitalo.

Valtakunnallisesta kehityksestä poiketen Turussa asunnottomuus on lisääntynyt. Syyt asunnottomuuteen ovat moninaisia ja niin ovat ratkaisutkin. Häätöjen ehkäisemiseksi TVT Asunnot on ARAn avustuksella panostanut asumisneuvojatoimintaan. Vaikka toisinaan on vaikea osoittaa, milloin häätö on estetty suoraan asumisneuvonnalla, toiminnan edut ovat ilmeiset.

TVT Asuntojen missiona on edistää ja ylläpitää Turun alueen menestystä ja hyvinvointia asumisen keinoin. Siinä onnistumisesta kuuluu kiitos ARAn tuelle, osaamiselle ja verkostoille.

Ei kommentteja. Ole ensimmäinen kommentoija.