Joustavuus keskeistä uudessa lyhyessä korkotukimallissa

Uutinen 10.11.2015 klo 12.34

Selvitysmies, ARAn ylijohtaja Hannu Rossilahti on luovuttanut maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaiselle ehdotuksensa uudeksi kymmenen vuoden korkotukimalliksi valtion tukeman asuntotuotannon lisäämiseksi.

Rossilahti esittää raportissaan rajoitus- ja laina-aikaan joustavuutta seuraavasti: mikäli lainansaaja ei kymmenen vuoden kuluttua voi tai halua vapauttaa valtiota täytetakausvastuusta uusimalla lainaa, voisi lainansaaja jatkaa vuokrausta kohtuuhintaisilla periaatteilla hakemalla ARAlta jatkoaikaan kymmeneksi vuodeksi enintään kaksi kertaa. Tämä joustava mahdollisuus poistaa toimijoille aiheutuvia riskejä lähteä mukaan tuottamaan kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja. Joustavuuden ansiosta tuetut asunnot voisivat myös säilyä pidempään säännellyillä vuokramarkkinoilla.

"Haluan kiittää Hannu Rossilahtea perinpohjaisesta selvitystyöstä. Selvitys antaa hyvän pohjan ministeriössä laadittavalle lopulliselle hallituksen esitykselle. Rossilahden mallissa on uutta näkökulmaa ja uskon, että se aidosti lisää kohtuuhintaisen asuntorakentamisen edellytyksiä. Nyt on ministeriön vuoro kääriä hihat ja viedä lainvalmistelutyö loppuun", maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen sanoo.