Tervetuloa moderniin ”opiskelijaboxiin” Asuntomessujen Opaaliin!

Uutinen 8.7.2015 klo 21.12

ARAn, Suomen Muotoilusäätiön ja VAV Asunnot Oy:n yhteishankkeena syntyi moderni "opiskelijaboxi" Opaali-taloon. Sisustussuunnittelu tehtiin osana nuorten muotoilijoiden Työllisyys Tähtäimessä -hanketta.
 

Opaali-talon 31,5 neliön avaraan parvekkeelliseen vuokrayksiöön on suunniteltu lämpöinen pikkukoti, moderni tulkinta ”opiskelijaboxista”. Opaali-talon rakentamisessa on käytetty kierrätys- ja uusiomateriaaleja. Talon erityisluonne on otettu huomioon myös yksiön sisustusratkaisuissa. Valitut kalusteet ovat nuorten suunnittelijoiden, luomuksia – pieniä, kevyitä ja helposti siirrettävissä. Kalusteissa on kiinnitetty huomiota erityisesti käytännöllisyyteen ja kestävyyteen.

Esillä on muun muassa Studio Haekkisen veikeä Ducky-huonekalusarja, Tapio Anttilan suunnittelema ON-vuodesohva ja Miwa Ishizukan suunnittelemat Tsumiki-jakkarat. Materiaaleina kalusteissa on käytetty pääasiassa suomalaista puuta.  

Suunnitteluprojekti liittyy Suomen Muotoilusäätiön koordinoimaan, nuorten muotoilijoiden ammatillisia valmiuksia edistävään Työllisyys Tähtäimessä -hankeeseen. Sisustuksen on suunnitellut sisustusarkkitehtuurin opiskelija Wenjun Li (Metropolia amk).

Opaalin asunnot ovat normaaleja vuokra-asuntoja. Messujen jälkeen yksiö vuokrataan samaan tapaan kuin muutkin Vantaan kaupungin vuokra-asuntoyhtiö, VAV Asunnot Oy:n, asunnot.

Opaali, opiskelijaboxi, k01

Kohde : Opaali, Asuntomessujen kohdenumero 7
Osoite: Lipputie 14 C, Vantaa
Rakennuttaja: VAV Asunnot Oy, rahoittajana mukana ARA

 

Tietoja yksiön huonekaluista ja muista sisustustuotteista

 

ON-vuodesohva

Pedro Oy
suunnittelija: Tapio Anttila
www.pedro.fi

Pedro Oy on perustettu vuonna 1988 ja se sijaitsee Nastolassa. Sen tuotteisiin kuuluu tuoleja, lepotuoleja ja sohvia koteihin, julkisiin tiloihin sekä laivoihin. Tuotesuunnittelu ja -kehitys toteutetaan yhdessä asiakkaiden ja suunnittelijoiden kanssa.

Tapio Anttilan suunnittelema ON-tuolisarja on palkittu GOOD DESIGN –tunnustuksella alkuvuodesta 2015. GOOD DESIGN Award on maailman vanhin muotoilupalkinto, jonka myöntää The Chicago Athenaeum arkkitehtuuri- ja designmuseo.  

Ducky-sarja

Studio Haekkinen  
suunnittelija: Petteri Häkkinen
email: info@studiohaekkinen.fi

Studio Haekkinen yhdistää puusepäntaidot ja muotoilun. Yrityksen toimisto ja työpaja sijaitsevat Lahdessa. Studio Haekkinen on erikoistunut puutuotteisiin. Suunnittelija Petteri Häkkinen on valmistunut sekä puuartesaaniksi että muotoilijaksi (AMK). Hänen suunnittelunsa lähtökohtina ovat kestävyys ja käytettävyys.

TSUMIKI-jakkara

suunnittelija: Miwa Ishizuka
Email: miwa.ooo@gmail.com

Miwa Ishizuka on Suomessa asuva ja työskentelevä kaluste- ja esinemuotoilija. Hän on opiskellut sisustusarkkitehtuuria Japanissa ja sitten kalustemuotoilua Suomessa. Hän on työskennellyt muun muassa suunnittelijana tokiolaiselle lasialan yritykselle. Hän on erityisen kiinnostunut jokapäiväisten muotoilullisten ratkaisemisesta. Suunnittelun lähtökohtina hänellä on käytännöllisyys, hyödyllisyys ja ajattomuus.

SNÖRE-penkki

suunnittelijat: Eeva Terävä ja Iiris Uusi-Kilponen
Email: eeva.terava@metropolia.fi; iiris.uusi-kilponen@metropolia.fi   

Snöre on perinteisin puuliitoksin valmistettu penkki, jonka istuinosa on punottu vanhoista johdoista. Se yhdistää modernin aikakauden ajattoman ja yksinkertaisen muotokielen ja korkealaatuiset materiaalit nykyaikaan ja kestävään kehitykseen. Snöre on suunniteltu ja valmistettu Metropolian muotoilun koulutusohjelman kurssityönä.

Materiaalit: Saarni ja kierrätysjohto.
 

Fool`s Gold ja Dandelion -tyynyt sekä Storm-kangas
suunnittelija: Riina Heinonen
email: riina.heinonen@aalto.fi

Riina Heinonen on helsinkiläinen tekstiilisuunnittelun opiskelija. Käyttötekstiilien suunnittelun pohjana on vahva tekninen osaaminen ja persoonallinen tyyli. Graafisen tussiviivan rinnalle Riina yhdistää usein maalauksellista akvarellia, jolloin hänen tuotteensa kertovat voimakasta visuaalista tarinaa.

Storm kangas on kudottu Lapuan Kankureiden tehtaalla Lapualla.

KIONDO-kori S, M, L

MIFUKO
Suunnittelijat: Minna Impiö ja Mari Martikainen
email: info@mifuko.fi

Ystävykset Minna Impiö ja Mari Martikainen perustivat eettisin periaattein toimivan yrityksen vuonna 2009. Mifuko yhdistää suomalaisen muotoilun afrikkalaisten käsityöläisten tekniikoihin. Mifuko on swahilia ja tarkoittaa taskua.

Mifukon tuotteet ovat Keniassa taidolla valmistettuja. Ne ovat saaneet inspiraationsa niin perinteisistä afrikkalaisista käsitöistä kuin pohjoisen kodeista. Mifukon tuotteet valmistetaan kaupunkien pienissä työpajoissa ja maaseudun naisryhmissä.

Puinen pyykkiteline

suunnittelija: Miro Virta
web: www.mirovirta.com

Miro Virta opiskelee teollista muotoilua Aalto-yliopistossa. Hänen töissään käytettävyys yhdistyy puhtaisiin ja selkeisiin muotoihin. Usein nämä lähtökohdat johtavat arkisiin käyttöesineisiin, jotka ovat ihmisiä lähellä.

Led-valaisin

suunnittelija: Marjo Koivisto
Marjo Koivisto on neljännen vuoden ajoneuvomuotoilun opiskelija Lahden Muotoiluinstituutista. Hän on erityisen kiinnostunut käyttäjälähtöisestä muotoilusta. Marjolle tärkeää on käytettävyys, rehellisyys ja ekologisuus.


Tommy-hylly ja valaisin

WOODEK
suunnittelija: Woodek
Woodek – Tammesta, luonnollisesti

Yrityksen mallistossa on huonekaluja muun muassa keittiöön, olohuoneeseen ja makuuhuoneeseen sekä käsintehtyjä mattoja ja sisustustuotteita.

Tuotteet on valmistettu kestämään aikaa. Kertakäyttöisyyden vastakohtana yritys tarjoaa aitoa ja kestävää kehitystä ja tuotteita jotka elävät ja kasvavat yhdessä ihmisen kanssa. Jokainen puusta tehty tuote on ainutlaatuinen.

Opaali, opiskelijaboxi, k06