ARAn verkkoasiointi

Palvelua koskevat uutiset

ARA palvelee myös poikkeusoloissa 26.3.2020
ARA käsittelee tukihakemukset kuten ennenkin ja yhteydenpito asiantuntijoiden kanssa onnistuu sähköpostilla ja puhelimitse.
Lue lisää
Energia-avustukset haettavaksi ARAn verkkoasiointipalvelun kautta maaliskuun aikana 13.2.2020
Uusia energia-avustuksia ei vielä voi hakea ARAn verkkoasioinnissa. Avustusta haetaan tällä hetkellä verkkosivuiltamme ladattavalla hakulomakkeella.
Lue lisää

ARA siirtyy digitaaliseen lainojen ja avustusten käsittelyyn sekä asuntokannan ohjaukseen ja valvontaan. Kaikkia tukia ja avustuksia haetaan jatkossa ARAn verkkoasioinnissa.

Palvelun avulla asiakas voi seurata asiansa käsittelyn edistymistä sekä lähettää ARAlle viestejä ja vastauksia saapuneisiin tietopyyntöihin.

Palvelun toiminnot otetaan käyttöön vaiheittain ja tiedot palvelun sisällöistä päivitetään näille sivuille toimintojen julkaisujen mukaan.

Energiatodistusrekisteri

ARA ylläpitää rekisteriä laadituista energiatodistuksista sekä energiatodistuksen laatijoista. Palvelusta voi hakea laadittuja energiatodistuksia ja tietoa pätevöityneistä laatijoista.

Energiatodistus tarvitaan mm. uudisrakennukselle rakennuslupaa haettaessa sekä olemassa olevalle rakennukselle myynti- ja vuokraustilanteessa.

Siirry energiatodistusrekisteriin
Julkaistu 14.6.2017 klo 17.08, päivitetty 26.3.2020 klo 10.39