Asunto-osuuskunta Järvenpään Silkki on hyvässä vauhdissa

RSS
23.9.2020 Nina Silvonen
Asunto-osuuskunta Silkki Järvenpää
Asunto-osuuskunta Silkin talo sijaitsee Harjutiellä, josta voi nähdä Tuusulanjärvelle saakka.

Järvenpään Mestariasuntojen asunto-osuuskunta Silkki polkaistiin kunnolla liikkeelle Järvenpäässä joulukuussa 2019 pidetyssä kick off-tilaisuudessa. Elokuussa 2020 Silkissä on jäseniä 29, joista 27 on solminut vuokrasopimuksen.

Asukkaaksi pääsee maksamalla tuhannen euron osuusmaksun, 3500 euron huoneisto-osuusmaksun sekä vakuusmaksua 1500 euroa. Vuokra valmistumisen hetkellä, arviolta helmikuussa 2022, on arviolta 14 €/m2 Hakijoita ovat kiinnostaneet ensisijaisesti kaksiot ja kolmiot, yksiöiden kiinnostavuus on vähäisempää.

Silkki-talo rakentuu korkean mäen päälle, joka mahdollistaa asunnoista hyvän ja avaran näkymän Tuusulanjärvelle ja kaupungin ylle. Talosta tulee energiatehokas, jossa on maalämmön lisäksi aurinkopaneelivaraukset.

Rakentamiseen on haettu ja saatu ARAn takauslaina. Lisäksi ARAsta haetaan Silkille yleishyödyllisen yhteisön statusta, joka parantaa ja laajentaa rahoitusneuvottelujen mahdollisuuksia.

Asunto-osuuskunta Silkki visukuva kolmiosta
Näkymää asunto-osuuskunta Silkin 69,5 kolmioon.

Ensimmäinen osuuskunnan kokous pidetiin alkuvuodesta 2020, ja tuolloin Silkille valittiin hallitus. Lisäksi valittiin kolmihenkinen rakennustoimikunta, joka pääsee lausumaan jäsenistön mielipiteen hankkeesta ja esittämään muutoksia toteuttamiseen. Muun muassa huoneistokohtaisia saunoja suunniteltiin vain niihin asuntoihin, joihin niitä toivottiin.

Talon yhteistiloihin rakennetaan yhteinen olohuone maantasokerrokseen ja siitä avautuu iso aurinkoterassi, jota asukkaat voivat hyödyntää sekä laatikkoviljelyyn että rentoon oleskeluun. Yhteistiloihin rakentuu myös pieni moderni pesulatila kuivaushuoneineen. Talon saunaosasto sijaitsee yhteisen olohuoneen vieressä, joka mahdollistaa aurinkoterassin käytön vaikkapa vilvoitteluun. Nykyaikainen sähköinen varausjärjestelmä mahdollistaa yhteistilojen varaukset aikaan ja paikkaan katsomatta.

Kommentit (1 kommenttia)
Senioriainen
3.1.2021
klo 22.30
Kiinnostaa