ARA-asumista Jätkäsaaressa: Vihreistä vihrein

RSS
29.8.2018 ARAviestin toimitus
Vihreistävihrein
Yhteissaunasta pääsee vilvoittelemaan kattoterassille, jossa on upea kattopuutarha. Kuva: TA-Yhtiöt.

Länsisatamankatu 36 ja Hyväntoivonkatu 4 ( Kartta ARA-kohteet 7 ja 33)

Vihreistä vihrein -kerrostalohankkeen tavoitteena on selvittää viherkattojen toimivuutta asuinkerrostalossa ja etsiä julkisivujen vihreyttämisen ratkaisuja. Hankkeessa haetaan myös tutkimustietoa viherrakentamisen vaikutuksesta hulevesiin, energiatehokkuuteen ja asukkaiden yhteisöllisyyteen. Viherrakentamiseen liittyy yleisesti ennakkoluuloja ja tiedon puutetta, joita tällä koerakentamishankkeella pyritään hälventämään. Hankkeeseen on kytketty pitkäaikainen tutkimusseuranta, josta vastaavat Helsingin yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto.

Vihreintalo
Kuva: Iiro Rautiainen, Asuntomessut

Vihreistä vihrein on yksi asumiskustannuksiltaan edullisimmista ARA-rahoitteisista kohteista Jätkäsaaressa. Kohtuulliset asumiskustannukset on saavutettu oivaltavilla arkkitehtonisilla ratkaisuilla ja tuotantoystävällisellä toteutuksella. Huolellisella suunnittelulla rakennuskustannukset saatiin pidettyä kurissa ja voitiin toteuttaa viherkatot, vihreät julkisivut ja vihreä piha asumisen laadusta tinkimättä.

Vihreistä vihrein sai vuoden 2017 Rakentamisen ruusun. Palkinnon perusteluissa kerrotaan: ”Kerrostalon kattotasanteiden metsäiset oleskelualueet, hedelmä- ja marjakeitaat, ketokatot, viljelypuutarhat ja perhosbaarit on sovitettu yhteen asukkaiden yhteisten saunatilojen ja kerhohuoneiden kanssa. Katujulkisivujen uloimmassa pinnassa on puu- ja teräsritilöitä paloturvallisuuden sallimissa rajoissa sekä suuret teräksiset istutuslaatikot julkisivun kasveille. Kohde ei ollut perinteisellä tavalla valmis, kun se otettiin käyttöön: ulkoasu muokkautuu lopullisesti vasta, kun kasvillisuus, kenties arvaamattomalla tavalla, valtaa alaa.”

Vihreistävihrein_info1
 
 
Ei kommentteja. Ole ensimmäinen kommentoija.