ARA-asumista Jätkäsaaressa: Helsingin kaupungin vuokra- ja asumisoikeusasuntoja – näyttäviä kohteita

RSS
29.8.2018 ARAviestin toimitus

Heka Jätkäsaari Länsisatamankatu 23 (Kartta ARA-kohde 1)

Helsingin kaupunki on vahvasti mukana Jätkäsaaren rakentamisessa rakennuttaen ARA-rahoitteisia vuokra- ja asumisoikeusasuntoja: valmiina, rakenteilla tai suunnitteilla on 19 kohdetta, joissa on yhteensä 1838 asuntoa. Arkkitehtuuriltaan rakennukset ovat moni-ilmeisiä ja edustavat onnistuneesti Jätkäsaaren kaupunkikuvallisia tavoitteita. Näillä ARA-rahoitteisilla kohteilla on merkittävä rooli koko Jätkäsaaren rakentumisessa. Hankkeet ovat saaneet kiitosten lisäksi myös eri tahojen tunnustuspalkintoja.

ATT_länsisatamank23
Länsisatamankatu 23, ”LightHouse”. Kuva: Arno de la Chapelle, Att.

Heka Jätkäsaari Länsisatamankatu 23 on vuonna 2014 valmistunut Helsingin kaupungin vuokratalo, joka sijaitsee Crusellin sillan läheisyydessä. Kohde on 6-kerroksinen lamellitalo, jossa on 8-kerroksinen torniosa ja lisäksi 2-kerroksinen toimitilasiipi. Se on osa korttelikokonaisuutta, jonka toisella laidalla on As Oy Helsingin Saukonkanava. Talossa on 104 asuntoa, yhteiskäyttötiloja sekä liike- ja toimistotilaa. Rakennuksen erityispiirteenä on pitsimäinen kuitubetonijulkisivu, joka antaa vahvan kaupunkikuvallisen ilmeen.

Att järjesti vuonna 2009 yhdessä Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston kanssa arkkitehtuurikilpailun, jonka voitti Arkkitehtitoimisto Huttunen-Lipasti-Pakkanen Oy ehdotuksellaan ”LightHouse”. Kohde palkittiin vuoden 2014 betonirakenteena taitavasta ja vaativasta arkkitehti- ja rakennesuunnittelusta sekä laadukkaasta toteutuksesta: ”Pitsimäinen ja raikas asuinkerrostalo torneineen on Jätkäsaaren maisemassa näyttävä maamerkki, joka yhdistää näkymäakselin Helsingin keskustaan asti”.

Info_attlänsisatamank23

 

HASO Sandis Jätkäsaarenkuja 13 (ARA-kohde 29)

Sandis on vuonna 2017 valmistunut, pääosin 8-kerroksinen asumisoikeustalo, joka sijaitsee Hyväntoivonpuiston laidalla. Sandis on osa korttelikokonaisuutta ja sen kyljessä on kiinni As Oy Helsingin Bysa. Talossa on 77 asuntoa, joista neljä on kaksikerroksista. Talon asukkaiden yhteiskäytössä on kattokerroksessa sijaitseva talosauna ja tilava kattoterassi. Talon ensimmäisessä kerroksessa, Hyväntoivonpuiston vieressä, on liiketila lähipalveluja varten.

Bysa & Sandis muodostaa kaarevan puiston vieressä, Jätkäsaaren keskeisellä paikalla, varmalla otteella ja materiaalinkäsittelyllään voimakasilmeisen kokonaisuuden.

Att_haso_sandis
Haso Sandis, Jätkäsaarenkuja 13. Kuva: Pertti Nisonen, Att.
Info_hasosandis
 

Heka Jätkäsaari Hampurinkuja 1 (ARA-kohde 19)

Heka Jätkäsaari Hampurinkuja 1 on vuonna 2018 valmistunut Helsingin kaupungin vuokratalo, joka sijaitsee Hyväntoivonpuiston eteläpuoleisella korttelialueella yhdessä Heka Jätkäsaari Hyväntoivonkatu 7 ja As Oy Helsingin Rion kanssa. Rakennus on 8-kerroksinen asuinkerrostalo, jossa on kaksi ylintä kerrosta vedetty sisään kattoterasseineen. Talossa on 70 asuntoa sekä liiketila. Lisäksi siinä on 20 asuntoa käsittävä kehitysvammaisten asumisyksikkö Omaporras.

Kokonaisuus on osa Jätkäsaarelle ominaista tiivistä ja polveilevaa arkkitehtuuria, muodostaen kiinnostavaa urbaania kaupunki-ilmettä.

Att_hampurinkuja1
Hampurinkuja 1. Kuva: Arkkitehtitsto Jukka Turtiainen, Att.
Info_hampurinkuja

 

Heka Jätkäsaari Länsisatamankatu 41 (karta ARA-kohteet 10 ja 33)

Heka Jätkäsaari Länsisatamankatu 41 on suunnitteilla oleva Helsingin kaupungin vuokratalo, joka sijaitsee Hyväntoivonpuiston kaaren loppupäässä, urheilupuiston tuntumassa. Se on polveilevine rakennusmassoineen osa suurkorttelia, jossa tulee olemaan myös asumisoikeus- ja hitas-asuntoja. Talossa on 265 asuntoa sekä liiketila.

Att järjesti korttelin ensimmäisestä osasta vuonna 2017 SR-laatukilpailun, jonka voitti Skanska Talonrakennus Oy yhdessä Arkkitehtiryhmä A6:n kanssa. Korttelikokonaisuus tulee olemaan merkittävä kaupunkikuvallinen kokonaisuus. Kerrosala on mittava (yhteensä noin 51 000 kem2) ja torniosat ovat 15-kerrosta korkeita.

ATT_länsisataman41
Info_länsisatamankatu41

 

Heka Jätkäsaari Juutinraumankatu 3 (karta ARA-kohde 2)

Heka Jätkäsaari Juutinraumankatu 3 on ´uuden Jätkäsaaren´ ensimmäisiä valmistuneita Helsingin kaupungin vuokrataloja. Se sijaitsee Välimerenkadun alkupäässä, Asunto Oy Helsingin Välimeren ja Huutokonttorin kanssa samassa korttelissa. Rakennus on 6-8-kerroksinen asuinkerrostalo, jossa on kaksi ylintä kerrosta vedetty sisään kattoterasseineen. Talossa on 62 asuntoa sekä liiketila.

Asuinrakennus muodostaa Asunto Oy:n kanssa alueelle tyypillistä yhteisöllistä suurkortteliarkkitehtuuria yhteispihoineen.

Att_juutinraumankatu3
Juutinraumankatu 3. Kuva: Hannu Koivisto, Att.
Info_juutinraumank


 

 
Ei kommentteja. Ole ensimmäinen kommentoija.