ARA-asumista Jätkäsaaressa: Cityasuntoja opiskelijoille

RSS
29.8.2018 ARAviestin toimitus

Hoas Välimerenkatu 5 (Kartta ARA-kohde 20)- miljoonas ARA-asunto

Jätkäsaari on erittäin suosittu asuinalue opiskelijoiden keskuudessa hyvien liikenneyhteyksien ja sijaintinsa vuoksi. Hoas:lla on Jätkäsaaressa kolme kohdetta osoitteissa Välimerenkatu 5, Atlantinkatu 5 ja Hyväntoivonkatu 6. Jokaisella on oma tarinansa. Kaksi kohdetta on rakennettu yhteiskortteliin ja suurin kohde, Välimerenkatu 5, sisältää uudentyyppistä opiskelija-asumista. Kaikki kohteet on rahoitettu ARAn avulla.

Hoas_miljoonas_araasunto
Hoas, Välimerenkatu 5: kohteeseen on valmistunut miljoonas Suomen valtion tuotantotuella rakennettu ARA-asunto – ensimmäinen valmistui vuonna 1949 Mannerheimintielle.. (Kartassa ARA-kohde 20). Kuva. Hoas
Hoas_miljoonas_araasunto

Talon kerhotiloissa toimii mm. ”Jätkäbaariksi” nimetty yhteistila, jossa opiskelijat voivat tehdä esimerkiksi ryhmätöitä. Yksi kerhotila toimii elokuvakerhona, yläkerroksessa on upea kattoterassi, ja osalle opiskelijoista on yhteinen keittiötila. Autopaikkojen sijasta kohteessa on jokaiselle oma polkupyöräpaikka. Alueelta on erittäin hyvät kulkuyhteydet polkupyörällä eri puolelle kaupunkia.
 

Hoas Hyväntoivonkatu 6 (ARA-kohde 22) - osa Sukupolvienkorttelia

SukupkortteliP
Sukupolvienkorttelissa on 102 opiskelija-asuntoa.

 

Hanke on osa innovatiivista sukupolvienkorttelia, jossa on opiskelija-asuntojen lisäksi Setlementtiasuntojen vuokra-asuntoja ja Asuntosäätiön rakennuttamia omistusasuntoja. Korttelissa on kaikille asukkaille monipuolisia yhteistiloja kuntosalista, pesulaan ja hienot asukastilat. Talo yhdistää opiskelijat, lapsiperheet ja seniorit. LUE LISÄÄ Sukupolvienkorttelista 

Hoas Atlantinkatu  (ARA-kohde 23) -  sinkuille, kaveruksille ja perheille

Hoas_atlantinkatu5
Hosa, Atlantinkatu 5, sisäpihaa. (Kartassa ARA-kohde 23). Kuva: Hoas.

Opiskelija-asuntoa sinkuille, kaveruksille ja perheille. Sisutusmateriaaleissa korostuu skandinaavinen värimaailma. Ratikka lähtee aivan talon vierestä. Samassa korttelissa ovat myös Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan AYY:n ja HUS:n talot. Talojen keskelle muodostuu asukkaiden käytössä oleva yhteispiha.

Atlantinkatu5_julkis
Julkisivukuva. Kuva: Hoas
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Omistaja Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoas
Rakennuttaja Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoas
Arkkitehti Playa Arkkitehdit Oy
Urakoitsija Skanska Talonrakennus Oy
Valmistunut 2015
Asuntoja 103
ARA-tuki Korkotukilaina ja erityisryhmien investointiavustus

 

 
 
Ei kommentteja. Ole ensimmäinen kommentoija.