Alueelliset työryhmät vauhdittavat paikallista toimintaa

Hissi - Esteetön Suomi 2017 -hankkeessa ratkaisevassa roolissa ovat siinä mukana olevat kaupungit ja kaupunkien hissityöryhmät. Työryhmien avulla saadaan aktivoitua paikallista toimintaa. Valtakunnallisen hankkeen ja paikallistason toteuttajien yhteistyön tavoite on poistaa esteitä hissin rakentamiselta.

Kartta, hissityöryhmätHissityöryhmät

Maakuntien keskuskaupungeista Jyväskylä, Joensuu, Kuopio, Lahti, Lappeenranta (ml. Imatra ), Oulu, Pori, Tampere, Turku ja Vaasa ovat perustaneet hissityöryhmät vuosien 2012–2013 aikana. Vuoden 2014 aikana  perustettiin ryhmät  myös Kotkaan, Hämeenlinnaan, Rovaniemelle, Mikkeliin ja Kouvolaan. Pääkaupunkiseudulle (Espoo, Helsinki, Kauniainen, Vantaa) perustettiin alueellinen työryhmä.

Työryhmien kokoonpano

Hissityöryhmien vetäjinä toimii pääsääntöisesti asuntotoimen vastuuhenkilö, jäseninä ryhmissä on korjausneuvojia, rakennusvalvonnan edustajia, paikallisen kiinteistöyhdistyksen toiminnanjohtajia, paikallisen isännöitsijäyhdistyksen nimeämiä edustajia, esteettömyysasiamiehiä ja sote-puolen edustajia. Lisäksi useissa ryhmissä on mukana myös edustajia pelastuslaitokselta ja hissialan yrityksistä. Vanhustyönkeskusliitolta on myös mukana edustaja Lahden sekä Rovaniemen hissityöryhmissä.

Julkaistu 16.7.2014 klo 16.20, päivitetty 24.5.2018 klo 16.44