Kiintiöpakolaiset tarvitsevat tietoa asumisasioissa

Kokemusten mukaan kiintiöpakolaiset tarvitsevat alkuvaiheessa tietoa ja opastusta suomalaisista asumisen käytännöistä, joista osa on heille täysin vieraita. Sininauhasäätiön ja ARAn yhteisessä Asumistaidot kiintiöpakolaisten kotoutumisessa -hankkeessa tuetaan heidän asumistaan järjestämällä asumistaitokursseja ja koulutusta pakolaisia vastaanottaville kunnille. Näin kotoutuminen sujuu uuteen kotimaahan ja naapurustoon sujuvasti. 

Vuoden alussa käynnistynyt hanke tukee kiintiöpakolaisten asumisen alkuvaihetta. ARA levittää hankkeessa valtakunnallisesti hyviä toimintamalleja.

Koulutusta kunnille

ARA järjestää valtakunnallisia koulutustilaisuuksia kuntien maahanmuutto- ja asumisen toimijoille kuten maahanmuuttokoordinaattoreille, pakolaisohjaajille, isännöitsijöille ja asuntosihteereille. Koulutuksissa esitellään hyviä käytäntöjä asumisen ja kotoutumisen tukeen.

Lisäksi ARA koostaa verkkosivuille materiaalipaketin maahanmuuttajien asumisen erityiskysymyksistä.

Asumistaidot kiintiöpakolaisten kotoutumisessa -koulutus (IV) 17.1.2018 klo 13.00
Maksuton koulutus maahanmuuton ja asumisen kanssa työtä tekeville. Koulutus järjestetään Porissa kaupunginsairaalan auditoriossa.
Lue lisää
Asumistaidot kiintiöpakolaisten kotoutumisessa -koulutus (III) 10.1.2018 klo 12.00
Maksuton koulutus maahanmuuton ja asumisen kanssa työtä tekeville. Koulutus järjestetään Oulussa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen tiloissa.
Lue lisää
Julkaistu 12.9.2017 klo 12.25, päivitetty 18.1.2018 klo 15.54