Länsi-alue omaksi – Lappeenrannan kaupungin kehittämishanke

Länsialue omaksi -hankkeen logo (LPR)Hankkeen tavoitteena on parantaa asukkaiden kokemaa asuinviihtyvyyttä ja kasvattaa asukasosallisuutta alueella ja ehkäistä työttömyyttä ja siitä aiheutuvia sosiaalisia ongelmia.

Lappeenrannassa ja etenkin Sammonlahden suuralueella eli niin sanotulla länsi-alueella on asuinalueiden kehittämishanke lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle. Lyhyessä ajassa olemme saaneet lanseerattua median ja käytännön toimien kautta hanketta ja sen tavoitteita ja toimenpiteitä alueen asukkaille.

Asukastoiminnan kansalaisraadilla vauhtia asukasosallisuuteen

Heti keväällä kutsuttiin avoimella kutsulla kokoon Lappeenrannan kaupungin ensimmäinen asukastoiminnan kansalaisraati. Kansalaisraati pohtii aina vuoden loppuun asti kysymystä kuinka saada länsi-alue omaksi.

Asukasyhteyshenkilö aloitti joka toinen viikko asukkaiden tapaamiset Sammonlahden asukastilassa ja tämän toiminnan kautta on saatu eteenpäin asukkaiden tekemiä aloitteita aina toteutukseen asti. Asukkaiden pyynnöstä järjestettiin useita alueen siistimistalkoita, muun muassa spray-maalatun sähkömuuntajan puhtaaksi maalaaminen. Mikä parasta, vielä monen kuukauden jälkeenkin sähkömuuntaja on pysynyt puhtaana!

Ensi keväälle on tehty jo suunnitelmat ja talkooväki kerätty koirapuiston ja 9-korisen frisbeegolfradan rakentamista varten. Ikäihmiset on myös huomioitu kerran kuukaudessa järjestettävän Tapaamisiin seniorit -tilaisuuden kautta. Tällä toiminnalla pyritään edistämään senioreiden kotona asumista ja ehkäisemään yksinäisyyttä.

Sammonlahden keskustassa on järjestetty eri toimijoiden yhteistyönä tapahtumia asukkaille, muun muassa syystapahtuma.

Ilolla voidaan todeta, että Lappeenrannan osalta asuinalueiden kehittämishanke on lähtenyt hienosti liikkeelle.

Sammontorin_tapahtuma_3_7_2013_netti.jpg, Sammontorin_tapahtuma_3_7_2013_netti.jpg

Sammontorin tapahtuma Lappeenrannassa 3.7.2013

Julkaistu 13.12.2013 klo 11.23, päivitetty 6.2.2014 klo 10.26