Lupapiste-palvelussa rasti ARA-hankkeeseen

Uutinen 30.11.2017 klo 15.01

Hakiessasi rakennuslupaa ARA-kohteelle Lupapisteen kautta, laita rasti hakemuksen ensimmäisellä sivulla kohtaan ”Hankkeelle haetaan ARA-rahoitusta”. Tieto välittyy lupahakemuksesta ARAn hankekäsittelyyn. Lisäksi tieto vireillä olevasta hakemuksesta lähetetään sijaintikuntaan välitettäväksi kunnan asuntoasioista vastaavalle. ARA käyttää Lupapiste-palvelua hankkeiden käsittelyn tukena. Myös kunnan asuntoimesta ja sen suunnittelusta vastaavat saavat entistä paremmin tietoa ARA-kohteista.

Lokakuun alusta käyttöönotettua ARA-rastia on käytetty jo käytetty jonkin verran. Lupahakemusten kohteena ovat olleet uudisrakentamis- ja perusparantamishankkeet, jälkiasennushissien rakentaminen sekä rakennuslupaa vaativat esteettömyyskorjaukset.

Lupapiste on palvelu, jossa voidaan hoitaa rakennetun ympäristön lupakäsittelyä ennakkoneuvonnasta hankkeen loppuun saakka verkkoasiointina. Palvelu sisältää asiakaspalvelun, hakemushallinnan ja arkistoinnin. Tällä hetkellä 130 kuntaan on mahdollista jättää rakennuslupahakemus Lupapisteen kautta.