RT Esteettömyystieto -palvelu helpottaa ja nopeuttaa esteettömän asumisen suunnittelua

Uutinen 16.7.2014 klo 13.28

RT_esteettomyystieto.png ARA on yhdessä Rakennustieto Oy:n, Aalto yliopiston ja Sotera-instituutin kanssa lanseerannut uuden esteettömyyspalvelun, RT Esteettömyystiedon. Se on osa Rakennustiedon ylläpitämää RT-kortistoperhettä ja se löytyy rakennustieto.fi-sivustolta. Hanke on osa ARAn kehittämisrahatoimintaa.

Esteettömät asuinympäristöt ovat entistä tärkeämpiä, kun suomalaiset ikääntyvät länsimaista nopeimmin. Ympäristöministeriö on esittänyt Ikä-Aske -työryhmän mietinnössä arvion, jonka mukaan Suomeen tarvitaan vuoteen 2030 mennessä yhteensä miljoona esteetöntä asuntoa, jotta ikääntymisen mukanaan tuomista asumisen haasteista voidaan selvitä.

ARA on avainasemassa esteettömän asuntorakentamisen edistämisessä, ja niinpä asiaan on reagoitu mm. vaatimalla nykyisin jokaiseen rahoitettavaan uudistuotantoasuntoon esteetön sisäänpääsy ja edellyttämällä jokaiselta hankkeelta vapaamuotoinen esteettömyysselvitys. Esteetön asuntosuunnittelu vaatii kuitenkin myös ohjausta ja helposti saatavilla olevaa tietoa osaamisen kehittämiseksi.

 

RT Esteettömyystieto tarjoaa ensivaiheessaan esteettömään asuntosuunnitteluun ohjeistusta sekä kätevän tarkistuslistajärjestelmän, jonka avulla suunnittelija tai asunnon käyttäjä voi arvioida kohteiden esteettömyyttä. Myös tuoteosien valinta suunnitteluprosessissa helpottuu, kun RT tuotetietokortisto on linkitetty palveluun.

Jatkossa palvelu tulee kehittymään kattavaksi esteettömyystiedon portaaliksi, josta ajankohtaisin esteettömyystieto on helposti ja kootusti saatavissa yhdestä osoitteesta.
 

Tutustu RT Esteettömyystieto -palveluun tästä!