Asumisneuvonta-avustuksen haku avautuu marraskuuksi

Uutinen 26.10.2023 klo 10.14

Kunnat ja kuntayhtymät voivat hakea vuodelle 2024 asumisneuvonta-avustusta marraskuun 6. päivästä alkaen joulukuun alkuun saakka.

Avustus on tarkoitettu kuntalaisille tarjottavaan neuvontaan riippumatta siitä, asuvatko nämä ARA-asunnoissa, yksityisissä vuokra-asunnoissa vai omistusasunnoissa.

Asumisneuvonnan tavoitteena on ennaltaehkäistä ja vähentää asumisen häiriöitä, kuten vuokravelkoja ja häätöjä. Näin voidaan ehkäistä myös asunnottomuutta.

Avustusta voidaan myöntää asumisneuvonnan käynnistämiseen tai olemassa olevan neuvonnan jatkamiseen, kehittämiseen tai laajentamiseen. Avustusta voi käyttää myös asumisneuvontapalvelun hankkimiseen esimerkiksi kunnalliselta tai yleishyödylliseltä vuokrataloyhtiöltä, järjestöltä tai hyvinvointialueelta.

Vuodelle 2024 myönnettävä avustus voi olla enintään 60 % toteutuneista kustannuksista. Lopulliseen avustusprosenttiin vaikuttaa saatujen hakemusten määrä ja avustusmäärärahan riittävyys.

ARA ottaa avustuksen myöntämisessä huomioon kunnan avustustarpeen, asunnottomuustilanteen ja häätöjen määrän. Avustuspäätökset tehdään tammikuun 2024 aikana.

Haku avautuu 6.11. jolloin hakulinkki avautuu avustuksen verkkosivuilla.  

Avustusta haetaan ensimmäistä kertaa haeavustuksia.fi-palvelussa.