Lähde mukaan kehittämään tulevaisuuden senioriasumista

Uutinen 25.11.2022 klo 12.48

Tampereen yliopisto ja ARA käynnistävät tutkimus- ja yhteiskehittämishankkeen tulevaisuuden senioriasumisesta. Hankkeeseen halutaan mukaan laaja verkosto ikääntyvien asumiseen liittyviä toimijoita, kuten hyvinvointialueita, kuntia, vuokrataloyhtiöitä, säätiöitä, yhdistyksiä, rakennuttajia, oppilaitoksia ja palveluyrityksiä.

Hankkeen tavoitteena on tunnistaa monikäyttöisiä ja muuntojoustavia asumisratkaisuja yli 55-vuotiaille, jotta he voisivat asua itsenäisesti kotonaan mahdollisimman kauan. Hankkeessa kehitetään uusia asuntotuotannon malleja tutkimustiedon pohjalta yhteisissä työpajoissa. Selvitystyössä haetaan myös kansainvälisiä malleja ikääntyvien asumisen kehittämiseen ja niiden soveltamiseen suomalaisessa asumisessa.

Kaksivuotinen hanke (2/2023–2/2025) antaa erinomaisen asiantuntijaverkoston tuen ikääntyvien asumisratkaisujen kehittämiseen.

Hankkeen rahoitus koostetaan Tampereen yliopiston ja ARAn omarahoituksesta sekä osallistujien osallistumismaksuista. Organisaatiokohtainen osallistumismaksu on 10.000 € (alv 0%).

SOTE-uudistuksen myötä hyvinvointialueet käynnistyvät vuodenvaihteessa ja se asettaa osaltaan ikääntyneiden asumiselle ja palveluille kehittämispaineita. Nyt on tarve katsoa tulevaisuuteen ja pohtia millaista olisi tulevaisuuden ikäystävällinen asuminen.

LUE lisää Tampereen yliopiston sivuilta

Kiinnostaako? Ota rohkeasti yhteyttä Jukkaan tai Juha-Mattiin Tampereen yliopistoon ja liity mukaan innovatiiviseen joukkoomme!

  • Ilmoittaudu mukaan 31.12.2023 mennessä (mukaan pääsee myöhemminkin).
  • Hanke käynnistyy helmikuussa 2023 yhteisellä tilaisuudella, johon lähetämme kutsun mukaan ilmoittautuneille.

Jukka Puhto, TkT 
Tutkijatohtori, projektipäällikkö
Kiinteistökehittäminen
050 550 1234
jukka.puhto@tuni.fi

Juha-Matti Junnonen, TkL, KTM
projektipäällikkö
Kiinteistökehittäminen
050 300 3106
juha-matti.junnonen@tuni.fi