Virtuaalinen ARA-päivä kokosi ennätysyleisön

Uutinen 28.1.2021 klo 11.54

Perinteinen tammikuinen ARA-päivä lähetettiin virtuaalisena ARA-studiolta Lahdesta. Linjoille ilmoittautui ennakkoon noin 650 osallistujaa.

”Hienoa, että tilaisuus järjestettiin poikkeusoloista huolimatta”.
”Hyvin onnistui etänäkin! Kiitos :)”

”Olin kuuntelemassa tilaisuutta ensimmäistä kertaa ja todella yllätyin - positiivisesti! Hienoja teemoja nostettu esiin!”

Osallistujat olivat pääosin tyytyväisiä webinaarin antiin. Jonkun palautteen mukaan virtuaalista ARA-päivää voisi jatkaa senkin jälkeen, kun korona-aika on ohi, sillä matkustamisen aika ja vaiva säästyvät. Mutta on niitäkin, jotka ovat jo kyllästyneet webinaareihin.

Siirry katsomaan ARA-päivän videotallenne Youtubessa
Tallenne on katsottavissa 5.2. saakka.

Valokuva Krista Mikkosesta ARA-päivässä.

"ARA-tuotantoa tarvitaan suhdanteista riippumatta", ministeri Krista Mikkonen totesi avauspuheenvuorossaan.

Valokuva Hannu Rossilahdesta ARA-päivässä 2021.

"Mistä johtuu, että keskituloinenkaan ei enää pysty hankkimaan omaa asuntoa", kyseli ARAn ylijohtaja Hannu Rossilahti ja loi laajaa näkemystä asunto-, talous- ja yhteiskuntapolitiikan vaikutuksista.

Valokuva ARA-studion osuudesta, jossa kaikki panelistit.

Aiheesta "Kaiken takana on kunta?" keskustelivat ARAn Jarmo Linden, Kuntaliiton Timo Reina, Turun kaupungin vuokratalojen Teppo Forss sekä Tiina Heikka Lapinjärven kunnasta ja Anni Sinnemäki Helsingin kaupungilta.

Valokuva Danny Dorlingista.

Professori Danny Dorling toi terveiset Oxfordista. Hän pohdiskeli mm. syitä siihen, miksi asunnottomien määrä Britanniassa on viime vuosina valtavasti lisääntynyt, ja korona-aika on entisestään pahentanut tilannetta.

Valokuva palkinnon jaosta suorassa lähetyksessä.

Vuoden parhaat ARA-neliöt -palkinnon jakoivat Vesa Ijäs ja Jarmo Linden. Jarmo Linden esittelee tämän vuotista, keramiikasta tehtyä palkintolaattaa.

Valokuva vuoden parhaat ARA-neliöt -palkinnon tekijöistä.

Vuoden parhaat ARA-neliöt -palkintolaatan toteuttavat perinteen mukaan nuoret taitajat. Tänä vuonna tehtävän saivat Sanna Niiranen ja Annette Kinnunen Lahden Muotoiluinstituutista.