Energia-avustukseen tarvitaan hyvät suunnitelmat ja huolellinen toteutus

Uutinen 9.3.2020 klo 12.16

Energia-avustuksen saamiselle on tietyt vaatimukset ja niiden toteutumiseksi tarvitaan hyvät suunnitelmat ja huolellinen toteutus. Hankkeen lopputulos todennetaan energiatodistuksella.

Energia-avustusta haettaessa tarvitaan kartoitus rakennuksen lähtötilanteesta, E-lukulaskelma sekä energiatehokkuuden parantamiseen liittyvät toimenpidesuunnitelmat. Näiden laatimisessa kannattaa käyttää ammattilaisia.

Energia-avustusta voi hakea yhteen kohteeseen vain kerran, joten se on syytä huomioida hankkeita suunniteltaessa. Avustus maksetaan yhdellä kerralla sen jälkeen, kun työt on tehty ja energiatehokkuuden parantuminen on todennettu. Hakijoiden kannattaa myös muistaa, että 1.7.2020 jälkeen toimenpiteitä ei voi aloittaa ennen kuin energia-avustushakemus on liitteineen toimitettu ARAan. Siirtymäajalla 1.1.-30.6.2020 tehtyjä korjauksia, voidaan avustaa, kun hakemus toimitetaan ARAan viimeistään 30.6.2020. Samoin voidaan avustaa suunnittelukustannuksia, jotka ovat muodostuneet 1.10.2019 jälkeen.

Ohjeet esimerkiksi E-lukulaskelman tekemiseen löytyvät ARAn verkkosivuilta. Laskentaohjeessa on esimerkkejä siitä, miten rakennuksen rakentamisajankohdan E-luku määritetään. Siirry laskentaohjeen sivulle

Energia-avustus vai kotitalousvähennys?

Energia-avustus on yksi tapa saada tukea kodin energiaremonttiin, mutta ei ainoa. Remonttiin on mahdollista hakea myös kotitalousvähennystä. Molempia ei samoissa toimenpiteissä voi kuitenkaan käyttää.

Kotitalousvähennys soveltuu hyvin erityisesti pientalojen omistajille työvaltaisiin energiakorjauksiin. Taloyhtiöissä kotitalousvähennystä ei voi taloyhtiön remonteissa hyödyntää. Kotitalousvähennys koskee remonteissa laitteiden asennuksessa tehtävän työn osuutta, ei esim. tarvikkeita tai laitteita.

Lisätietoa

Saat paljon hyödyllistä tietoa katsomalla webinaarin, jonka järjestivät Motiva, ARA, Veronmaksajain Keskusliitto ja ympäristöministeriö 27.2.2020. Siirry webinaarin materiaaleihin (motiva.fi)

Tutustu myös avustuksesta usein kysyttyihin kysymyksiin: Siirry kysymysten sivulle

Tietoa avustuksen sivuilta: Siirry energia-avustussivulle

ARAn neuvontapuhelin palvelee henkilöasiakkaita

keskiviikkoisin klo 9.00–11.00
Puh. 029 525 0918

Sähköposti: korjausavustus.ara (at) ara.fi

Lisätietoa kotitalousvähennyksestä

Siirry Verohallinnon sivuille kotilausvähennyksestä

Siirry Veronmaksajain Keskusliiton sivuille kotitalousvähennyksestä