Uusi kymmenen vuoden korkotuki kiinnostaa rakennuttajia

Uutinen 9.5.2017 klo 13.52

Vuoden 2016 syksyllä haettavaksi tullutta uutta kymmenen vuoden korkotukilainaa on haettu jo 65 kohteeseen. Toukokuun 2017 alkuun mennessä ARA on myöntänyt lainavarauksen 22 kohteelle, joissa on yhteensä 1 030 asuntoa. Kasvukeskusten lisäksi lyhyen korkotuen vuokra-asuntoja on tulossa Raumalle ja Uuteenkaupunkiin. 

”Uusi lainamuoto on otettu hyvin vastaan vuokra-asuntoja rakennuttavien toimijoiden keskuudessa”, ARAn apulaisjohtaja Markku Aho kertoo.

Asuntojen on oltava vuokrakäytössä vähintään kymmenen vuotta. Asuntojen vuokra on kiinteä ja sitä voi korottaa indeksin perusteella vuosittain.  Koska kymmenen vuoden korkotukilainan hakijan ei tarvitse olla yleishyödyllinen, on ARA-rahoituksen piiriin tullut myös uusia toimijoita.

Ennätyksellisen paljon uutta ARA-tuotantoa

Myös muuta ARA-tuotantoa on käynnistynyt vauhdikkaasti vuoden 2017 alkupuolella. Huhtikuun lopulla oli alkavaa ARA-tuotantoa 2 550 asuntoa, mikä on 42 % enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Varauksia on tehty 40 % enemmän kuin viime vuonna.

ARA-tuotannon arvioidaan nousevan alkuvuoden varausten ja aloitusten perusteella noin 9 000 asuntoon vuonna 2017 (7 900 asuntoa vuonna 2016). 
 

Alkava ARA-tuotanto hanketyypeittäin
 

Lisätietoa:

http://www.ara.fi/fi-FI/ARAtietopankki/Tilastot_ja_selvitykset/ARAtuotanto