Korjausavustusten käsittelyssä viivästyksiä

Uutinen 26.4.2017 klo 9.19

ARA pahoittelee viivästyksiä korjausavustusten käsittelyssä. Syynä ovat toimintaongelmat uudessa verkkoasioinnissa.

Vuoden 2017 alusta tuli voimaan uusi korjausavustuslaki ja samalla kunnissa aiemmin myönnettyjen korjausavustusten käsittely siirtyi kunnista ARAan. ARA myöntää korjausavustuksia ikääntyneiden ja vammaisten henkilöiden asuntojen korjaamiseen, jälkiasennus hissin rakentamiseen sekä liikuntaesteiden poistamiseen.

ARAssa aloitettiin nopealla aikataululla verkkoasioinnin kehittäminen, tavoitteena korjaus- ja hissiavustusten nopea käsittely ja myöntäminen digitaalisesti helmikuusta 2017 alkaen. Verkkoasiointi saatiinkin käyttöön suunnitellussa aikataulussa, mutta sen toimivuudessa on ilmennyt päätöksentekopuolella tietoteknisiä ongelmia.

Pahoittelemme hakemusten käsittelyn viivästymisestä hakijoille aiheutunutta turhaa odottelua. Pääsemme tekemään täysipainoisesti päätöksiä ja purkamaan saapunutta hakemusruuhkaa toukokuun alussa. Tavoite on, että tähän mennessä saapuneisiin hakemuksiin on tehty päätös tai ainakin tarvittavat lisäselvitykset toukokuun loppuun mennessä. Ruuhkaa puretaan myös lisäresursseilla ja työajan pidennyksillä.

Lisätietoja: korjausavustus.ara@ara.fi