Täydennyshaku asuinalueiden kehittämisavustuksiin alkanut

Uutinen 6.11.2013 klo 16.13

Asuinalueiden kehittämisavustuksen täydennyshaku on alkanut. Tukea voivat hakea ohjelmaan hyväksytyt kaupungit ja ja niiden hankkeiden tavoitteita tukevat tutkimushankkeet. Avustuksen suuruus voi olla kaupungin hankkeille 20 % hankkeen hyväksytyistä kustannuksista ja tutkimushankkeille  80 %.

Määräaikaisia avustuksia asuinalueiden elinvoiman edistämiseksi sekä segregaation ehkäisemiseksi myönnetään enintään 4 miljoonaa euroa vuonna 2013. Määrärahoista on tähän mennessä käytetty noin 2,7 miljoonaa euroa ja käyttämättä on siis vielä 1,3 miljoonaa.

- Päätettiin vielä ohjelman tämän vuoden käyttämätön raha laittaa haettavaksi, jotta koko vuoden määrärahat saadaan hyödynnettyä, kertoo Asuinalueiden kehittämisohjelman projektipäällikkö Irene Väkevä-Harjula.

Kehittämisavustusta voidaan myöntää alueen yhteisöllisyyttä ja elinvoimaa vahvistavien tilojen ja toimintojen suunnitteluun, kehittämiseen ja toteuttamiseen, täydennysrakentamisen edellytysten parantamiseen sekä asuinympäristön laadun ja esteettömyyden parantamiseen. Avustuksen myöntämisen edellytyksenä on, että asuinalueiden kehittäminen on osa kaupungin strategista suunnittelua.

- Yhteistyö tutkimuslaitosten ja kaupunkien välillä on tärkeä asia, Väkevä-Harjula korostaa. - Olisi hyvä, jos myös tutkimuslaitokset tekevät keskenään yhteistyötä. Näin saadaan hankkeisiin uusia ja useampia näkökulmia mukaan.

Täydennyshaun hakemusten viimeinen toimituspäivä ARAan on 2.12.2013.

Lue lisää: