Vuoden suurin ARA-vuokra-asuntokohde käynnistyy

Lakea Oy rakennuttaa Jyväskylään 93 vuokra-asuntoa. ARAn ylijohtaja Hannu Rossilahti toivoo, että Jyväskylän kohde toimisi tiennäyttäjänä muille vuokra-asuntohankkeille.

ARA on myöntänyt hankkeelle korkotukilainan, joka on 90 % kustannuksista. Paikallinen pääurakoitsija Keski-Suomen Rakennuslinja Oy rakentaa kolme kerrostaloa valmiiksi elokuun 2013 loppuun mennessä.

Valtion tukeman vuokra-asuntotuotannon tiennäyttäjä

Jyväskylän rakennuskohde on ARAn suurin vuokra-asuntohanke kuluvana vuonna.

"Suomessa tehdään harvoin vastaavan kokoluokan vuokra-asuntokohteita. Tämä on iso merkkipaalu ja tienavaaja. Tällaisilla kohteilla haluamme viestittää, mihin suuntaan valtion tukemassa vuokra-asuntotuotannossa olisi mentävä", ARAn ylijohtaja Hannu Rossilahti sanoo. Hän toivoo, että Jyväskylän kohde toimisi tiennäyttäjänä muille vuokra-asuntohankkeille.

Myös asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru pitää kohdetta esimerkillisenä, sillä hallitus kannustaa kohtuuhintaiseen asuntotuotantoon kasvukeskuksissa.
 
"
Pidän tärkeänä, että valtion tukemaa kohtuuhintaista asuntotuotantoa tehdään kaikissa kasvukeskuksissa, joissa on pulaa kohtuuhintaisista asunnoista. Toivon, että Jyväskylässä käynnistettävä valtion tuella rakennettava vuokra-asuntokohde antaa signaalin myös rakennusalan muille toimijoille ryhtyä vastaaviin hankkeisiin erityisesti pääkaupunkiseudulla, jossa pula kohtuuhintaisista asunnoista on suurinta", ministeri Kiuru toteaa.

Julkaistu 7.6.2012 klo 10.00, päivitetty 18.2.2013 klo 14.07