Palveluasumisen ongelmia selkeytettiin ARAn järjestämässä seminaarissa

Asuntoministeri Krista Kiuru oli varannut runsaasti aikaa vastata kysymyksiin ARAn järjestämässä erityisryhmien palveluasumisen seminaarissa. Ajankohtainen aihe veti kuulolle noin noin 150 osanottajaa niin julkiselta kuin yksityiseltäkin puolelta.

Erityisryhmien palveluasumisesta on viime aikoina – ja syystäkin – keskusteltu erittäin paljon ja aiheeseen on liittynyt epätietoisuutta – jopa epäluuloisuutta. Tilaisuudessa käytiin läpi ympäristöministeriön ja ARAn ohjeet palveluasumisen rahoitukseen ja palveluiden järjestämiseen liittyen.

Osallistujat kiittelivät sitä, että ministerillä oli hyvin aikaa vastata lukuisiin,ja varsin kiperiinkin aiheeseen liittyviin kysymyksiin.

Lahden asuntotoimen johtaja Ari Juhanila oli hyvin tyytyväinen seminaarin antiin: "Tilaisuudessa esitettiin hyviä kysymyksiä ja saatiin niin hyviä vastauksia kun tällä hetkellä on annettavissa. Valitettavasti kaikkiin kysymyksiin ei vielä ole olemassa vastauksia, kuten ministeri itsekin myönsi. Ministerin puolelta odotetaan nyt päätöksiä, jotta tiedämme, miten pitää toimia".

Osallistujilla oli myös mahdollisuus lähettää aralaisille kysymyksiä etukäteen. Vastauksia purettiin ARAn asiantuntijoista koostuvassa 'usein kysyttyä' -paneelissa. Tätä pidettiin erinomaisena tapana käydä läpi palveluasumisen monimutkaista tematiikkaa.

Julkaistu 20.9.2012 klo 16.08, päivitetty 18.2.2013 klo 13.10