Riihimäen passiivisaneerauskohteessa edetty elementtien asennukseen

Julkisivun elementtejä asennettiin
Riihimäen Peltosaaren
Innova-kohteessa 19.9.2011

Suomen ensimmäinen passiivitaloksi saneerattava kerrostalokohde on edennyt elementtien asennusvaiheeseen. Asennustyöt aloitettiin syyskuun alussa ja 28.9. seinäelementeistä neljännes oli jo asennettu.

Riihimäen Peltosaaressa sijaitsevan kerrostalon julkisivu peruskorjataaan passiivitasoon kokotalon korkuisilla, 12-metrisillä, puurunkoisilla pystyelementeillä. Elementit valmistetaan tehtaalla ja 

kuljetetaan kohteelle juuri ennen asennusta.  Tällä tavoin työmaalla tehtävä työmäärä, kuten rappaukset, vähenee huomattavasti, mikä vähentää seinän eristeiden altistumista kosteudelle.

Elementit ovat TES-menetelmän elementtejä, joita käytetään ensimmäistä kertaa Suomessa julkisivusaneerauksessa.  Elementeissä on myös seiniin integroidut ilmanvaihtokanavat.

Parocin järjestämästä Innova-kilpailusta alkunsa saanut perusparannushanke on ARAn kehittämisrahakohde ja se toteutetaan ARAn korkotukilainalla.

Passiivisaneerauskohde on vuonna 1975 rakennettu vuokratalo. Peruskorjauksilla parantuneen lämmöneristyksen ja tiiveyden myötä myös talon energiankulutus vähenee noin kolmannekseen entisestä. Lisäksi julkisivu saa uuden ilmeen ja talotekniikka tehostuu ja modernisoituu.

Korjauksen etenemistä voi seurata hankkeen verkkosivuilta: http://innova.molentum.fi/etusivu

Julkaistu 30.9.2011 klo 11.00, päivitetty 18.2.2013 klo 14.45